Doğu'da Erdoğan'a karşı kara propaganda

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde paralel yapının üst akıl rolü oynayarak, PKK'yla işbirliği içinde Cumhurbaşkanı'na karşı yalan söylemlerle kara propaganda yaptığını söyledi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ağustos 2015 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da Erdoğan'a karşı kara propaganda

HAKKI KURBAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik kara propaganda sınır tanımıyor. MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, bölgede, örgütün baskısı karşısında sağlıklı bir araştırma yapılamadığını belirterek, "Saha araştırması sırasında insanlarla toplu konuştuğumuzda, PKK korkusundan dolayı, "bölgedeki operasyonlar durmalı" derlerken, tek tek görüştüğümüzde, "Operasyonlar sonuna kadar gitmeli" diyorlar.

HAYSİYET CELLATLIĞI

Kulat şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı haysiyet cellatlığı yapıldığını gördük. Kara propaganda yürütülürken söylenen bazı şeyler var orada öğrendiğimiz:

ÇİRKİN SUÇLAMALAR

"Roboski'de (Uludere) operasyon emrini Erdoğan verdi" deniliyor.

"IŞİD'e Erdoğan'ın destek verdiği" iddia ediliyor. "Kobani'nin düşmesini Erdoğan istedi" cümlesini yayıyorlar. Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" cümlesinden hareketle,

Cumhurbaşkanı'nın Kürtlerden nefret ettiği söylemini kullanıyorlar." Algı operasyonunu da bizzat o bölgeye tayin edilmiş Paralel Yapı'ya mensup hakimler, savcılar ve polislerin yaptığı görülüyor. Üst aklı 'Paralel Yapı' oluştururken, cesareti terör örgütü PKK veriyor. Çözüm sürecini, yatağında yatan insanların kafasına kurşun sıkanların; çarşıda, pazarda silahsız gezenleri sırtından vuranların bitirdiği ortadayken, "Erdoğan seçimlerde istediği oyu alamadı ve süreci bitirdi" gibi bir propaganda dillendiriliyor. Paralel medya, bölge insanı üzerinde etkili görünüyor.

SEÇİM GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

Kulat, "AK Parti, bölgede listelerini yenileyecektir ama esas olan Erdoğan'a yönelik propagandayı durdurmayı başarmaları lazım. Bölgede 7 Haziran'da sağlıklı bir seçim yapılamadığı ortada. 100 kişinin olduğu sandıktan 105 pusulanın çıkması, yaz döneminde mevsimlik işçi olarak çalışanların olduğu yerlerde tüm seçmenin oy kullandığının belirtilmesi gibi durumlar oluşmuştu. Özellikle sandık müşahitlerine yönelik tehditlerde bulunulduğu bir süreç yaşandı. Güvenliğin mutlaka sağlanması gerekli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber