Kabul etselerdi MHP'nin istişare toplantısında bilgilendirme yapacaktım

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV'de soruları yanıtladı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 29 Ağustos 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabul etselerdi MHP'nin istişare toplantısında bilgilendirme yapacaktım

MHP VE TÜRKEŞ'LE İLGİLİ İLGİNÇ BİR ANEKTOD

Sayın Türkeş'in açık yürekliliğini bilirim. Çok çarpıcı bir şeydir. Bugünlerde böyle şeylerin siyasette olması gerektiğini ifade etmek için nakledeyim.

Bundan bir kaç sene önceydi. Bizim Kızılcahamam'da o zaman istişare toplantısı vardı. Bizden bir kaç ay sonra da Milliyetçi Hareket Partisi'nin vardı.

TÜRKEŞ "DİPLOMAT GÖNDEREBİLİR MİSİNİZ" DEDİ

Tabi Sayın Türkeş o zaman bu konulardan sorumlu olduğu için, beni arayıp Dışişleri Bakanı olarak "acaba bir diplomatınızı gönderip, bizi bilgilendirelir misiniz" dedi. MHP'nin istişare toplantısı.

Benim için devlet söz konusu olduğunda emin olun, partisel ayrımlar ayrı bir noktaya gelir. Ve muhalefet partilerinin memleket meselelerini en iyi şekilde bilmesi gerektiğini düşündüğüm için de, hiçbir zaman hiçbir şekilde başka partileri bilgilendirmekten de kaçınmadım, bir araya gelmekten hiç kaçınmadım. Aksine bazı informal fırsatlardan da istifadeyle hep istişareye önem verdim.

DAVUTOĞLU "İSTERSENİZ BİZZAT BEN GELEYİM" DEDİ

O zaman Sayın Türkeş'e (gece geç vakit aramıştı), "memnuniyetle arkadaşlardan birini göndeririz, ama niye ben gelmeyeyim" dedim. Yani Milliyetçi Hareket Partisi'nin istişare toplantısına. Bu CHP'den de gelse aynı tepkiyi verebilirdim. "Ben geleyim, sizi ben bilgilendireyim" dedim. Ben Dışişleri Bakanı'yım o zaman. Başka bir partinin toplantısı... Hani güzel bir şey olduğu için bunu naklediyorum.

Sayın Türkeş "çok ilginç bir fikir" dedi. O da telefonda bunu şey gördü. "O zaman ben kendi genel başkanımla istişare edeyim, siz de edin, uygun görürseniz gelirim, uygun görmezseniz bir arkadaşı gönderirim" dedim.

ERDOĞAN "İLGİNÇ BİR FİKİR, NEDEN OLMASIN" DEDİ

Sayın Başbakanımız'a, Sayın Erdoğan'a söyledim "çok ilginç bir fikir, tabi niye olmasın" dedi o da.

BAHÇELİ REDDETTİ

Ama MHP kanadından olumlu bir şey gelmedi. Bunu eleştirmek için söylemiyorum, kendi içişleridir. Ama güzel bir diyalogdu. Sayın Türkeş de buna o zaman olumsuz yaklaşmamıştı, "genel başkanıma arz edeceğim" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber