Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıklarda Ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2015 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ordu, Sivas, Kayseri, Niğde, Bingöl, Muş, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın iç kesimleri ve Toroslar mevkii, Hatay'ın kuzey kıyıları ile Van'ın kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Ordu'nun batısı ile Trabzon'un doğusu ve Rize'nin batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, iç ve batı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların sabah saatlerinde Ordu'nun batısı ile Trabzon'un doğusu ve Rize'nin batısında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (heyelan, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber