İBB Gençlik Meclisi, geleceğin yazılımcılarını yetiştirecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, geleceğin yazılımcılarını yetiştirecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2015 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İBB Gençlik Meclisi, geleceğin yazılımcılarını yetiştirecek

Gençlik Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2004'te Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla kurulan meclis, 2015'in ilk 6 ayında 394 bin gence ulaşarak, büyük bir farkındalık oluşturdu.

İBB Gençlik Meclisi'nin kent genelinde 7-12 yaş grubu çocuklara yönelik hayata geçirdiği "Codeİstanbul" projesi kapsamında çocuklara kod eğitimi verilecek. Gönüllü eğitmenler tarafından okullarda ve BELNET merkezlerinde ücretsiz verilecek eğitimler 35 saat sürecek. Eğitimler, bilişim sistemlerine giriş, temel programlama dilleri gibi konuları kapsayacak.

"Codeİstanbul" projesi kapsamında eğitim alan ve kod yazmaya ileri derecede ilgi duyan çocuklar kampa alınacak, ileri düzey eğitimler verilerek farklı yetkinlikler kazandırılacak.

İBB Gençlik Meclisi, bu projeyle İstanbul'u gelecekte bir genç bilişimciler şehri yapmayı hedefliyor. 10-15 yaş arasındaki otizmli ve engelli çocuklar da proje dahilinde eğitim alacak.

"Codeİstanbul" projesi kapsamında eğitim almak isteyen çocuklar, 10-29 Eylül'de İBB Gençlik Meclisi'nin web sayfası üzerinden başvuru yapabilecek.

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, dünyada değişen trendleri yakından takip ettiklerini ve yeni gelişmeleri kültürle harmanlayarak yeni modeller ve inovatif yaklaşımlar ortaya koyduklarını kaydetti.

Ağırbaş, bu projeyle hedeflerinin, İstanbul genelindeki 20 bin çocuğa temel kod yazma eğitimi vermek olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber