Su üzerinde 460 kişi barış sembolü oluşturacak

Mudanya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, deniz üzerinde 460 kişiyle oluşturulacak "Barış Sembolü" ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na girme denemesi yapılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2015 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Su üzerinde 460 kişi barış sembolü oluşturacak

Bursa'nın Mudanya Belediyesince düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, deniz üzerinde 460 kişiyle oluşturulacak "Barış Sembolü" ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na girme denemesi yapılacak.

Kumyaka sahilinde resmi Guinnes hakemi ve gözlemcilerinin huzurunda, 460 kişinin katılımıyla su üzerinde oluşturulacak barış sembolü için son hazırlıklar yapılıyor.

Bursa'nın çeşitli ilçelerinden gelen katılımcıların gönüllü olduğu deneme için denize sembolü oluşturacak şekilde dubalar yerleştirildi. Deniz üzerinde oluşturulacak barış sembolü, gönüllülerin dubalara tutunarak 10 dakika hareket etmeden sırt üstü uzanmasıyla tamamlanacak.Barış sembolü şeklinin, bu süre zarfında bozulmaması halinde rekor olarak kayıtlara geçebilecek.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 30 Ağustos'ta Mudanya'dan yalnızca barışın sesinin yükseleceğini söyledi.

Türkyılmaz, vatandaşları rekor denemesini izlemeye davet ederken, "Barış, özgürlük, demokrasi, insanı seven, insan sevgisiyle dopdolu, barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanyamızda, tüm dünyaya haykıracağımız bu özel günü kaçırmayın. Hem barışın sesine güç verin hem de bir dünya rekoruna tanıklık edin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber