Cumhurbaşkanı Erdoğan GATA'da diploma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Milli Savunma Bakanı Gönül, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve kuvvet komutanlarının da katıldığı törende, 62 tabip teğmene diplomaları verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2015 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan GATA'da diploma törenine katıldı

- Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Tıp Fakültesi 35. Dönem mezunu 62 tabip teğmene, törenle diplomaları verildi.

GATA Spor Salonu'ndaki törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, GATA'da görevli subaylar, öğretim üyeleri ve mezunların yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Gülhane Askeri Tıp Akademisinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağlık bilimleri alanında en yüksek danışma organı olduğunu belirterek, muvazzaf askeri tabip ve diğer askeri personeli yetiştirdiğini söyledi.

GATA'nın 117 yıldır hizmet verdiğini anımsatan Paç, bu yıl 3'ü Azerbaycan ve 1'i Ürdün'den toplam 4 yabancı tabip teğmenle birlikte, 62 tabip teğmenin mezun olduğunu bildirdi.

Paç, mezunlara seslenerek hayatlarının en anlamlı günlerini yaşadıklarını, edeceklerini yeminin anlamını iyi kavramaları gerektiğinin altını çizdi. Tabip teğmenlerin ailelerine hitaben de Paç, ailelerin fedakarlıklarını unutmadıklarını ve çocuklarıyla gurur duymaları gerektiğini dile getirdi. "Vatan, millet sevginizin her türlü değerin üzerinde olduğuna, gerektiğinde vatan ve millet uğruna canınızı seve seve feda edeceğinize inancımız tamdır" diyen Paç, şöyle devam etti:

"İşte bu inanca sahip tabipler olarak, devam eden teröristle mücadele harekatında şimdiye kadar olduğu gibi bugün de vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik, beraberlik ve huzuru için hayatlarını ortaya koyan kahraman askerlerimizin mücadelesine artık siz de katılacaksınız. Sizin varlığınız onlara güç, kuvvet, moral ve yarasına derman olacaktır. Sizleri bu duygu ve inançla uğurluyoruz."

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Tuğamiral Hayati Bilgiç de GATA'nın kurumsal kimliği ve akademik başarılarına ilişkin bilgiler verdi.

Kurumun 117 yıllık bilgi birikimi ve deneyiminin tabip teğmenlerin eğitimlerinin temelini oluşturduğuna işaret eden Bilgiç, ülkenin çeşitli sağlık kurumlarının yanı sıra dost ve müttefik ülkelerin askeri sağlık personelinin de GATA'da öğrenim gördüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından mezunlara "Hekim Andı" okutuldu. Dönem birincisi Hava Tabip Teğmen Muammer Mısırcı, mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından yaş kütüğüne plaket çaktı.

Daha sonra, dereceye giren öğrencilere ve diğer mezunlara diplomaları verildi. Dönem birincisi Mısırcı, diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. TBMM Başkanı Yılmaz, dönem ikincisi Tabip Teğmen Sadık Orhan'a, Başbakan Davutoğlu dönem üçüncüsü, Azerbaycan vatandaşı misafir öğrenci Zaur Nagiyev'e diplomasını verdi.

Mezunlar arasında tek kadın olan Tabip Teğmen Esra Özkürkçü de GATA'daki öğrenimini tamamlayarak diplomasını aldı.

Dereceye giren mezunlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Tabip Teğmenler, Gülhane Marşı'nı okuduktan sonra, kılıç çekerek mezuniyetlerini kutladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, törenin ardından düzenlenen ikram sırasında mezunlarla sohbet etti.

Mezunlar arasındaki tek kadın olan Tabip Teğmen Esra Özkürkçü'yü tebrik ederek başarı dileyen Akar, GATA'dan üçüncülükle mezun olan Azerbaycan vatandaşı Zaur Nagiyev'in ailesine, "Zaur sizin olduğu kadar müsaadenizle bizim de gururumuz" dedi. Nagiyev'in ailesi de Akar'a çocuklarının Türkiye'de okumasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber