Üniversiteli kıza çarpıp öldüren sürücüye 3 yıl hapis!

ERZURUM'da Atatürk Üniversite öğrencisi 17 yaşındaki Mukaddes Yasan'a çarparak ölümüne neden olan halk otobüsü sürücüsü 24 yaşındaki Muammer Özkan, tutuklu yargılandığı 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Özkan, "Ölen kişi kısa boylu olduğu için onu göremedim" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Ağustos 2015 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteli kıza çarpıp öldüren sürücüye 3 yıl hapis!

Kaza, geçen 25 Mart'ta merkez Yakutiye ilçesindeki Cumhuriyet Caddesiyle Yakutiye Belediyesi'nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Atatürk Üniversitesi'nden aldığı yolcuları Yunus Emre Mahallesi'ne götürmek için yola çıkan Muammer Özkan yönetimindeki 25 H 0019 plakalı özel halk otobüsü, sağa dönüş yaptıktan sonra caddenin karşısına geçmek isteyen Mukaddes Yasan ve Elif Çelebioğlu'na çarptı. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Mukaddes Yasan kaza yerinde yaşamını yitirirken, sınıf arkadaşı 18 yaşındaki Elif Çelebioğlu hafif yaralı olarak kurtuldu. Mukaddes Yasan'ın cenazesi memleketi Muş'ta toprağa verildi, sürücü Muammer Özkan ise tutuklandı.

'KISA BOYLU OLDUĞU İÇİN GÖREMEDİM'

'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan Muammer Özkan, hakkında hazırlanan bilirkişi raporunda 'kaza sırasında cep telefonu ile konuştuğu ve yaya geçiş hakkına öncelik tanımadığı' için kusurlu bulundu. 6 yıldır halk otobüsü şoförlüğünü yaptığını söyleyen Muammer Özkan, yaya geçidinin biraz daha yukarıda olması halinde yayayı görebileceğini savundu. Telefonda konuşuyor olmasının kazayla etkisi olmadığını iddia eden Özkan şöyle dedi:

"Telefonla yaklaşık 40 saniye görüştüm. Kaza sırasında hızım yavaştı ve bana yeşil ışık yanıyordu. Ölen kişi kısa boylu olduğu için kaza gerçekleşirken onu göremedim. Olayda herhangi bir kusurum olduğunu düşünmüyorum. Bilerek isteyerek böyle bir kazaya neden olmadım. Çok pişmanım, duyduğum vicdan azabını tarif edemiyorum."

MASRAFLARINI İSTEDİLER

Kazada yaralanan Elif Çelebioğlu şoför Muammer Özkan'dan şikayetçi olmazken, Yasan'ın anne ve babası sürücüden şikayetçi oldu. Kızının ölümü nedeniyle üzüntüden kalp ameliyatı olduğunu belirten anne Sultan Yasan, "Kızımın üzüntüsüne dayanamadığım için hasta oldum. Sanıktan şikayetçiyim. Kaza nedeniyle 1500 lira maddi zararım olmuştur. Bu zararım sanık tarafından ödenmemiştir" diye konuştu.

Baba Mehmet Sıddık Yasan ise kızının ölümü nedeniyşe canaze işlemleri, gidiş geliş yol masrafları ile birlikte toplam 4 bin lira zararı olduğunu, bunun sanık tarafından karşılanmasını istedi.

CEZA VE TAHLİYE

Mahkeme, Muammer Özkan'ı 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olma' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme ayrıca Özkan'ın cezasının tamamen infazından sonra işlemek üzere B sınıfı ehliyetinin 2 yıl süre geri alınmasını kararlaştırdı. Muammer Özkan hükümle birlikte, temyiz süresinin beklenmesi için tahliye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber