PKK, ekmek almaya giden çocuğu öldürdü

Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarınca önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden çocuğun ekmek almak için evden çıktığı öğrenilen 13 yaşındaki Fırat Sımpil olduğu belirlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2015 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK, ekmek almaya giden çocuğu öldürdü

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde meydana gelen patlama ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi: "30.08.2015 Pazar günü sabah saat 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde Baraj bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesinden ilçeye girdikten sonra, bölücü terör örgütü mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir çocuk öldü.

Alınan bilgiye göre, Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi.

Patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu yoldan geçen kimliği henüz öğrenilemeyen bir çocuk olay yerinde hayatını kaybetti.

Çocuğun cenazesi Silvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Patlama nedeniyle bir evin bahçesinin duvarı yıkılırken, yolda da tahribat oluştu.

Güvenlik güçlerince ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden çocuğun sebze almak için evden çıkan 13 yaşındaki Fırat Sımpıl olduğu öğrenildi.

Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu 13 yaşındaki Fırat Sımpil'in hayatını kaybettiği belirlendi.

Fırat Sımpil'in annesi Kadriye Sımpil, AA muhabirine, evladını kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü gözyaşları içinde anlattı.

Oğlunun 6. sınıf öğrencisi olduğunu, pazar çantasıyla manavdan sebze almak için evden çıktığını ifade eden Sımpil, "Oğlum yola yerleştirilen patlayıcı sonucu öldü. Evimizin önüne mayın yerleştirenlere Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlum paramparça olmuştu" dedi.

"7 çocuğum var birini kaybettim. Allah bunu yapanların belasını versin" sözlerini kullanan Sımpil, acılarının büyük olduğunu ve sadece barış istediklerini belirtti.

Fırat Sımpil'in babaannesi Samiye Sımpil de yola patlayıcı yerleştirerek, torunun ölümüne neden olanlardan davacı olduklarını, onları Allah'a havale ettiklerini kaydetti.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber