Ormanlı Belediye Başkanı Başol'un parti değiştireceği iddiası

MHP İl Başkanı Ayan: - "MHP'nin ve belediye başkanlığı makamını dün itibariyle basında yazdırabilecek bir seviyesizliğe düştüyse böyle bir belediye başkanıyla benim zaten işim olmaz. Geçmek istiyorsa geçebilir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2015 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ormanlı Belediye Başkanı Başol'un parti değiştireceği iddiası

Yerel bir gazetede yayımlanan Ereğli ilçesi Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol ve 4 meclis üyesinin istifa ederek, AK Parti'ye geçeceği iddialarına ilişkin, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, "MHP'nin ve belediye başkanlığı makamını dün itibariyle basında yazdırabilecek bir seviyesizliğe düştüyse böyle bir belediye başkanıyla benim zaten işim olmaz. Geçmek istiyorsa geçebilir" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü dolayısıyla valilik binası önünde gerçekleştirilen törenin ardından, karşılaşan Ayan ve AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, iddialar nedeniyle tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine partililer araya girerek il başkanlarını sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada Ayan, "Gerek yok böyle bir şey yapmanıza. Alın hepsi sizin olsun. Şerefsizlerle ben zaten yol almam" sözleriyle tepki gösterdi.

Hamdi Ayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasette aradıklarının seviye ve üslup olduğunu belirterek, Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol ve 4 meclis üyesiyle görüştüklerini anlattı.

Ayan, "Bize bir görüşme olduğunu söylediler. İşin arkasında AK Parti ilçe başkanı ve eski milletvekilinin olduğu söyleniyor. Bunlar bizim ülkemizde şeref sınırlarını aşan şeyler. Bu konularla ilgili bizlerle görüşmek isteyen insanlar da oluyor. Biz diyoruz ki 'seçildiğiniz yerde kalın'. Dolayısıyla halk sizi burada görmek istemiş ve buradan seçmiş. Bir takım söylemler geliştirmişler. Meclis üyelerimizle toplantı yaptık. 'Böyle bir şeyin aslı olmadığını, fakat ziyarette bulunduklarını' söylüyorlar. Şimdi benim belediye başkanım böylesi bir dönemde, böyle bir ziyareti kabul ediyorsa bu da problem" diye konuştu.

"Biz kendilerine engel olmayalım. MHP'nin ve belediye başkanlığı makamını dün itibariyle basında yazdırabilecek bir seviyesizliğe düştüyse böyle bir belediye başkanıyla benim zaten işim olmaz" diyen Ayan, şöyle devam etti:

"Geçmek istiyorsa geçebilir. Zonguldak'ta seviyenin, ahlakın düşmemesi açısından da diğer arkadaşlarımızın üç-beş oy için böyle şeylere tenezzül etmemesi gerekiyor. Açıkçası onları da kınıyorum, lanetliyorum."

Zonguldak'ta aradığı tek şeyin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu ifade eden Ayan, şunları kaydetti:

"Bu kadar ahlaksızlık, şerefsizliğe ben de tahammül edemiyorum. Kim ne yapmak istiyorsa, ne hali varsa görsün. Bana, 'kendilerine geldiklerini, kafalarını karıştırdıklarını' söylemesi bile benim için yeterlidir. MHP'nin belediye başkanı böyle bir açıklamada dahi kendini bir yerlere düşürüp yazdırmamalı."

AK Parti İl Başkanı Tosun ise konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapmak istemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber