Kamu Sen ve SGK Başkanı'nın yaptığı etik mi?

SGK yapılan bir daire başkanlığı ataması günlerdir büyük bir fırtına koparıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ağustos 2015 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu Sen ve SGK Başkanı'nın yaptığı etik mi?

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Faruk Çelik'in görevden ayrılması öncesinde, İlaç ve Eczacılık Dairesi Başkanlığı'na Türk Büro Sen Başkan Yardımcısı Cafer Seçer'i atadı.

Bu atamanın gizlenerek yapılmış olması ve ilk kez Ak Parti hükümetine, sabah akşam eleştiri getiren bir sendikacının atanmış olması şuan hem Çalışma Bakanlığı hem de de Başbakanlığı karıştırmış durumdadır.

Konunun bu boyutu, Ak Parti'nin kendi iç işi olduğu için, Ak Parti ile SGK Başkanı Yadigar hanım arasındaki bir konudur.

Ancak, SGK'nın liyakatsiz atamalarında bu atama ne ilktir ne de sondur. SGK Başkanlığı bugüne kadar onlarca liyakatsiz atama yaptı ve bu liyakatsizlikten dolayı da ağır eleştirilere maruz kaldı. Bu eleştirileri haklı bir şekilde dile getiren muhalif örgütlenmelerden birisi Türk Büro Sen ve Kamu Sen'di.

Teknik bir bilgi gerektiren İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığına, memurluktan başka bir deneyimi olmayan birisinin atanması karşısında, bu kez Kamu Sen atamaya sahip çıkmış ve daha önce onlarca defa eleştirdiği atama şeklini bu lez liyakatli atama olarak savunmaya başlamıştır.

İşte sorun tam da buradadır...

Atama bizden olunca liyakatli, bizden olmayınca liyakatsiz dersek, sözümüzün gücü kalmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber