RTÜK: Haberler yayıncılık etiğiyle bağdaşmamakta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2015 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
RTÜK: Haberler yayıncılık etiğiyle bağdaşmamakta

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Üst Kurul gündemine alınmayan konuların karara bağlanmış gibi kamuoyuna sunulmasının yayıncılık etiğiyle bağdaşmadığını bildirdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde medyada Üst Kurul'un faaliyetleriyle ilgili yanlış, yanıltıcı ve farklı yorumlara neden olabilecek yayınlara yer verildiği belirtildi.

Üst Kurul'un Anayasa'nın 133'üncü maddesi ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 34'üncü maddesi uyarınca, radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetleri sektörünü düzenlemek ve denetlemek amacıyla kurulduğu anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"Üst Kurulumuz gündeminde yer alan konuları, hukuka, mevzuata ve kamu yararına uygunluk yönünden inceleyip karara bağlamaktadır. Üst Kurul'a sunulmamış, Üst Kurul'un gündeminde yer almayan ya da henüz Üst Kurulca karara bağlanmamış konuları, sanki sonuçlandırılmış ve Üst Kurulca kararlaştırılmış gibi kamuoyuna sunmak yayıncılık etiği ile bağdaşmamaktadır. Diğer taraftan, Üst Kurul toplantılarında görüşülen konular ve alınan kararlar hakkında, gerekli görülmesi halinde, basın ve yayın organlarına Üst Kurul Başkanı veya Başkanın yetkili kıldığı üye tarafından açıklama yapılabilmekte; Üst Kurul'un gizliliği bulunmayan düzenleyici ve denetleyici nitelikteki kararları da uygun vasıtalarla kamuoyuna duyurulmaktadır."

Açıklamada, RTÜK'ün faaliyetlerinin şeffaf ve kamuoyuna açık olduğu vurgulanarak, Üst Kurul'da görüşülüp karara bağlanan konuların bundan sonra aylık olarak basın ve yayın organları ile paylaşılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber