Kabine ilklerle toplanıyor

Geçici kabine bugün ilklerle toplanıyor. Hükümet Sözcülüğü görevini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş üstlenirken kabine toplantısının ardından açıklamayı yapan isim olacak. Başbakan Yardımcısı Akdoğan ise TRT ve AA'dan sorumlu oldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Eylül 2015 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabine ilklerle toplanıyor

HAKKI KURBAN

Başbakan Davutoğlu tarafından Cuma akşamı kurulan kabine, ilk toplantısını bugün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirecek. Gözler ise, aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilen Yalçın Topçu, MHP kontenjanından Başbakan Yardımcılığı görevini devralan Tuğrul Türkeş, HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca'nın da yer aldığı bakanlarda olacak. İlk toplantıda "görev dağılımı" yapılacak.

MGK, MİT VE DİB BAŞBAKAN'DA

Resmi gazetenin dünkü sayısında bakanların görevlendirmeleri yayımlandı. Genelgeye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcılarının sorumlu oldukları kurum kuruluşlar ve görevleri şöyle:

- Başbakan Ahmet Davutoğlu; Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı.

- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan; Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu.

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; Hükümet sözcülüğü ve İnsan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon, Kurum ve kuruluşlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye-İnsan Hakları Kurumu,

- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz; Ekonomik konularda genel koordinasyon, Hazine Müsteşarlığı, T.C. Merkez Bankası, T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Tükiye Vakıflar Bankası T.A.O Genel Müdürlüğü, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı.

Tuğrul Türkeş'e kritik görevler

Türkeş'in görevleri; Danıştay ile ilişkiler, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi oldu.

MGK DA BEŞTEPE'DE

Milli Güvenlik Kurulu da yarın Beştepe'de toplanacak. Hem yeni bakanlar hem yeni komutanlar ilk kez toplantıda yerlerini alacak. Bu kapsamda, hükümet kanadında Tuğrul Türkeş, Cevdet Yılmaz, Feridun Sinirlioğlu ve Selami Altınok yeni üyeler olarak oturacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber