MHP, aday adaylarından başvuru ücreti almayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün MHP Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) toplayarak seçim takvimine ilişkin kararlar aldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Eylül 2015 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP, aday adaylarından başvuru ücreti almayacak

ÖNDER YILMAZ

Buna göre merkez yoklama ile bütün bölgelerde seçime girecek olan MHP, aday adaylarından başvuru ücreti almayacak. Seçim beyannamesinde revizyon kararı da alan MHP, özellikle son gelişmeler doğrultusunda 'terör' ve 'ekonomi' başlıklarında değişiklik yapacak. Derinleşen terör sorunu konusunda daha Radikal önlemlerin beyannameye gireceği, bütün göstergelerin olumsuza gittiği ekonomi konusunda da can simidi olacak öneriler getirileceği belirtiliyor.

MHP'de adaylık başvuruları bugün başlıyor ve 6 Eylül'de sona erecek. Bahçeli, bugün 09.00'da MHP Genel Merkezi'nde adaylık başvurusunu yapacak. Bahçeli, seçime gariban MHP tabanının seçime parasız pulsuz gireceğini belirterek, "parasız pulsuz seçim nasıl kazanılırmış görsünler" diye konuştu.

Bahçeli, MHP'nin her şeye "hayır" dediğine ilişikin propagandalar için "Bu doğru değil. Bizim 'hayır'ımız milletimiz için hayırdır" ifadesini kullandı.

Türkeş olayına 1991 örneği

Bahçeli, Türkeş'in seçim hükümetinde yer alması konusunda açık eleştiri getirmedi ancak 1991'deki Millet Partisi, Refah Partisi ve MHP arasındaki ittifak sürecini anlatarak, "O dönemde de MHP üzerinde tezgahlar kurulmaya oyunlar oynanmaya çalışılıyordu. Arkasında da Doğu ve Güneydoğu'daki Refah Partili il başkanlarını, istifaları organize eden İstanbul İl başkanı Erdoğan vardı. Buna ragmen Türkeş, aday gösterildi ittifak kuruldu. Bugünkü tezgahların arkasında da Erdoğan var. Bugün can sıkıcı şeyler olmuş olabilir ama biz önümüze bakalım" dedi.

'Koalisyon için gelmemişler'

Bahçeli, "14 Ağustos'ta bizden randevu istediklerinde 15 Ağustos için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak için imza toplamışlar. Zaten bize koalisyon kurmak için gelmemişler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber