Erdoğan: Yargıya en büyük zararı tekeline almak isteyenler verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargıya son donemde en buyuk zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen grupların verdiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2015 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Yargıya en büyük zararı tekeline almak isteyenler verdi

Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdogan, yargıya son dönemde en büyük zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen birtakım grupların verdiğini belirterek, "Adalet teskilatı icinde hiziplesmelerin olusması ve kimi yargı mensuplarının vicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları dogrultusunda karar vermeleri, hepimizi uzmustur" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, adli yıl açılışı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Turkiye Cumhuriyeti'nin, yasama, yurutme ve yargı organları uzerine bina edilen devlet yapısıyla, 2023 hedefleri dogrultusunda, kararlı adımlarla ilerlediğine işaret eden Erdoğan, hakim, savcı, avukat ve diğer çalışanlarıyla yargı organının, devletin temel kurumlarından biri olarak hayati bir görevi ifade ettiğini vurguladı.

Hak ve ozgurluklerin, kardesligin, toplumsal barısın ve huzurun en guclu teminatının adalet olduğunu belirten Erdoğan, adalet olmadan kalkınmanın gerceklestirilebilmesinin, demokratiklesme olmadan da hukuk devleti ilkesinin yasatılabilmesinin mumkun olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuk ve adalet alanında yapılan yatırımları huzura, sosyal barısa ve Türkiye'nin aydınlık gelecegine yapılan yatırımlar olarak gordüklerine vurgu yaparak, bu anlayışla bilhassa son 12 yılda hukuk devleti ilkesinin guclenmesi ve demokrasinin gelismesi icin tarihi onemde reformları hayata gecirmenin yanında, adalet teskilatının fiziki altyapısını da iyilestirdiklerini anlattı.

Daha once son derece yetersiz sartlarda, bodrumlarda, merdiven altlarında hizmet vermeye calısan adalet kurumlarının artık Türkiye'nin her yerinde son derece modern imkanlarla faaliyetlerini surdurdüğüne dikkati çeken Erdoğan, reformlar devam ettikçe, adalet sisteminin isleyisi guclendikce Turkiye'nin, hukukun eksiksiz tecellisiyle dunyanın ornek aldıgı bir ulke olma yolunda ilerleyecegine inandığını ifade etti.

'Turkiye'yi hedeflerinden uzaklastırmak isteyenler husrana ugrayacaktır'

Hukuk devleti ilkesinin yasatılabilmesinin, adil bir yargı sisteminin varlıgı ve isleyisiyle mumkun olduguna işaret eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Bu bakımdan, adalet sistemimizin seffaflastırılması ve hesap verebilirliginin guclendirilmesi buyuk onem tasıyor. Yargı bagımsızlıgı, yargının diger organlarla iliskisine baglıyken, yargının tarafsızlıgı bizzat yargı mensubunun vicdanıyla ilgilidir. Uzulerek ifade etmeliyim ki yargıya son donemde en buyuk zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen birtakım gruplar vermistir. Adalet teskilatı icinde hiziplesmelerin olusması ve kimi yargı mensuplarının vicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları dogrultusunda karar vermeleri, hepimizi uzmustur. Hukukun her turlu olumsuz tartısmadan, her turlu saibeden uzak, herkesin guvendigi ve gonul rahatlıgıyla kendini teslim ettigi bir kurum olarak islemesi sarttır.

Adalet sistemi, hukukun ustunlugu ve tarafsızlık ilkesine baglı olarak calıstıgı surece, toplumda yargı kurumlarına, dolayısıyla adalete olan guven de guclenecektir. Tarihi ve kulturel olarak yuksek bir adalet duygusu tasıyan milletimizin, yargıyla ilgili beklentilerinin karsılanması ancak bu sekilde mumkun olacaktır. Turkiye, demokrasiden, hukuktan, adaletten, ozgurluklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidise izin vermeden hedeflerine ulasacaktır. Teror orgutlerini ve devlet icine sızmıs paralel ceteleri masa olarak kullanarak, ic ve dıs siyaset-toplum muhendislikleriyle Turkiye'yi hedeflerinden uzaklastırmak isteyenler, bir kez daha husrana ugrayacaktır. Bu konuda en buyuk gorev adalet sistemimize dusmektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015-2016 Adli Yılı'nın Türkiye ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek, yuksek mahkemelerin baskan ve uyeleri basta olmak uzere, adaletin tesisi icin Türkiye'nin her kosesinde fedakarca gorev yapan hakim, savcı ve avukatlar ile tum yargı calısanlarına gorevlerinde basarılar diledi. Erdoğan, gorevi basında sehit olan yargı mensuplarını da rahmetle yadettiğini belirterek, adalet sistemi icin gorev yapan herkese selam ve saygılarını iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber