Hakkari'de 1 şehit, 2 asker yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri birliğe silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2015 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de 1 şehit, 2 asker yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri birliğe silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "02 Eylül 2015 tarihinde saat 07.05'de Hakkari / Şemdinli-Tekeli yolunda yol araması yapan unsurlarımızı himaye etmek maksadıyla operasyon icra eden birliklerimize, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak çıkan çatışmada Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, Kahraman iki silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar, derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye iki adet F-16 uçağı sevk edilmiş olup, Bölücü Terör Örgütüne ait Doçka mevziileri imha edilmiştir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler ile operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

ŞEHİT ATEŞİ ERZURUM'A DÜŞTÜ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri birliğe silahlı saldırıda şehit düşen Batıkan Avcı'nın acı haberi Erzurum'un Narman ilçesindeki ailesini yasa boğdu.

Bugün saat 07.05'de Hakkari-Şemdinli-Tekeli yolunda yol araması yapan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü mensubu bir grup tarafından uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada piyade er Batıkan Avcı şehit düştü. Şehit ateşi Erzurum'da duyuldu. Narman ilçesine bağlı Taşburun köyünde oturan ailesi acı haberle birlikte yasa boğuldu. Narman Kaymakamı Murat Eren, acılı aileye şehit haberini verdi.

Bekar olan şehit Batıkan Avcı için yarın Erzurum'da tören düzenleneceği ve öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra köyünde toprağa verileceği belirtildi.

"ŞEHİDİN SOSYAL MEDYADA SON PAYLAŞIMI"

Öte yandan Şemdinli'de şehit düşen Batıkan Avcı'nın facebook hesabında son paylaşımı yürek burktu. Avcı'nın son paylaşımı şöyle: "Zengin birisi ne asker olabilir ne de şehit."

20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, F-16 uçaklarının bölgeye yaptıkları hava taarruzları sonucunda doçka mevzileri imha edildiği, 10'ar kişilik iki gruptan oluşan toplam 20 teröristin tamamının atılan bombalarla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

HAKKARİ'DE SICAK SAATLER

Hakkari merkezi ve Çukurca ilçesinde gece geç saatlerde yaşanan çatışmaların ardından sabaha karşı güvenlik güçleri operasyon başlattı. Dün akşam saatlerinde Hakkari'nin Biçer ile Bağlar mahallelerinde çıkan olaylarda zaman zaman silah sesleri yükseldi. Biçer mahallesinde yola barikat kuran göstericilere polis gaz bombası ile müdahale ederken, kalabalık molotofkokteyli, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Göstericilerin arasından polise ateş açılması üzerine karşılık verildi, şehir merkezi silah sesleriyle yankılandı. Bağlar mahallesinde yola barikat kuran göstericilere zırhlı araçlarla müdahale edildi. Daha sonra polise ateş açılması üzerine poliste silahla karşılık verdi.

Hakkari'nin Dağgöl mahallesi yakınlarında gece saatlerinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın şiddeti ile birlikte mahallede elektrikler kesildi.

ÇUKURCA'DA GÜVENLİK GÜÇLERİNE EŞ ZAMANLI SALDIRI

Hakkari'nin Çukurca Kaymakamlığı, İlçe Jandarma ve Komando Tabur Komutanlığı'na da eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri, PKK'lıların saldırısına anında karşılık verdi. Silah sesleri ile yankılanan ilçede can kaybı ve yaralanan olmazken, çatışma ilçede korku ve paniğe neden oldu.

Hakkari'nin Biçer ve Bağlar mahalleleri ile Çukurca'da yaşanan olayların ardından sabah saatlerinde operasyon başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber