Staj ücretleri hakkında görüş yazısı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Eylül 2015 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Staj ücretleri hakkında görüş yazısı

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Kapsamında Genel Müdürlüğümüz okulları öğrencilerine, işletmelerde mesleki eğitim yapması karşılığı ücret ödenmesi

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Kapsamında Genel Müdürlüğümüz okulları öğrencilerine, işletmelerde mesleki eğitim yapması karşılığı ücret ödenmesi gerektiği 31/10/2013 tarihli ve 3135268 sayılı yazımız ile bildirilmiştir. İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okullarımızdan gelen yazılı ve sözlü açıklama taleplerinden, konuyla ilgili yeniden bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur.

Bu doğrultuda;

1. Genel Müdürlüğümüze bağlı okullardaki öğrenciler; kayıtlı bulundukları okullar ile Genel Müdürlüğümüze bağlı farklı okullarda (Döner Sermaye İşletmeleri hariç) işletmede mesleki eğitim yapamazlar.

2. Genel Müdürlüğümüz okulları dışında, diğer eğitim kurumlarında, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde, diğer resmi kurumlarda ve özel sektöre ait işletme ve eğitim kurumlarında işletmede mesleki eğitim yapabilirler.

Söz konusu eğitimle ilgili olarak 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereği ödenecek ücret;

a. Öğrenci ücreti, işletmede mesleki eğitim vermek amacıyla öğrenciyi kabul eden kurum/işletme tarafından ödenecektir.

b. Kurum; İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ise ihtiyaç duyulan ödenek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 01.4 ekonomik kodundan İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından talep edilecektir.

c. Bakanlığımız okullarında işletmede mesleki eğitim görüyorlar ise; öğrenciyi kabul eden okulun bağlı olduğu Genel Müdürlükten, bütçenin 01.4 ekonomik kodundan İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yada işletmede mesleki eğitim için öğrenciyi kabul eden okul müdürlüğü tarafından talep edilecektir.

d. Genel Müdürlüğümüzden öğrenci ücretlerinin ödenmesi amacıyla ödenek talebinde bulunulmayacaktır.

e. Genel Müdürlüğümüz, işletmede mesleki eğitim alan öğrencilerin Sigorta Primlerini, öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğü aracılığı ile ödemektedir.

f. İşletmede mesleki eğitim Bakanlığımız dışı işletme/kurumlarda yapılıyor ise ücret ödemesi bu işletme/kurum tarafından yapılacaktır.

Staj ücretleri hakkındaki diğer görüş yazılarını bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber