TOKİ, Antalya'da 472 konutun yapımına başladı

Haber Giriş : 15 Eylül 2006 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Antalya'daki ilk projesini hayata geçirdi. Çığlık köyünde, 472 konuttan oluşan inşaata başlandığı açıklandı.

TOKİ konutları için müracaatların ise 18 Eylül'de başlanacağı bildirildi. 119 ve 149 metrekare büyüklüğündeki konutların fiyatı 71 bin YTL ile 100 bin YTL arasında değişebiliyor. Hak sahipleri, 20 ayda tamamlanacak konutların parasını 84 ile 120 ay arasında değişen vadelerde ödeyebilecek.

TOKİ'nin, Döşemealtı beldesi Çıplaklı köyünde 430 dönümlük arazi üzerine inşa etmeyi düşündüğü 2 bin 400 meskenden oluşan toplu konut projesi başladı. Projenin ilk etabını oluşturan 892 konuttan 472'sinin yapımına başlandı. Konut bedelinin tamamının ödenmesi halinde yüzde 25 indirim uygulanacak olan konutlara talebin fazla olması halinde müracaat edenler arasında kura çekilecek. 'Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri'ne kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak.

'İstiklal Savaşı gazisi, Kore gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazileri'ne ise başvuru sayısına göre kontenjan ayrılacak, ancak gerek görülmesi halinde hak sahipleri kura ile belirlenecek. 18 Eylül-6 Ekim arasında devam edecek başvurular için kayıt ücreti olarak 2 bin YTL yatırılması gerekecek. 'Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri' başvurucu ücretinden muaf olacak. Müracaatların konut sayısından fazla olması halinde çekilecek kurayı kazananların yatırmış olduğu kayıt ücreti ödeyecekleri peşinattan düşülecek. Konut alma hakkı ve konut belirleme kurası ise 14 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Fiyatlar, konutun büyüklüğüne, cephesine ve yüksekliğine göre 71 bin 357 YTL ile 99 bin 46 YTL arasında değişecek. Konut fiyatının en az yüzde 15'nin peşin yatırılması gerekirken, yüzde 20 peşinatlarda yüzde 10, yüzde 30 peşin ödemelerde ise yüzde 15 indirim uygulanacak. 84, 96, 120 ay vade uygulanacak satışlarda, sözleşmenin imzalanmasından itibaren taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında önceki dönemin memur maaş oranında artırılacak. Kendisi, eşi ya da çocuklarından birisi üzerine tapu kaydı bulunanlar ise TOKİ konutlarına müracaat edemeyecek.

Yapımına başlanan TOKİ konutları ile ilgili, AK Parti İl Başkanı Hamza Taş ve Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen AK Parti Antalya Milletvekili Fikret Badazlı, konut fiyatlarını yüksek olduğu yönündeki bir eleştiri üzerine "Bu dairelerin metrekaresi büyük olduğu için fiyatları bazılarına yüksek gelebilir. Bundan sonraki yapılacak dairelerin metrekaresi daha küçük olacak. Fiyatları da daha düşük olacak. TOKİ'nin amacı, dar gelirliyi ev sahibi yapmak. Konut yapıp satarak gelir elde etmek değil." dedi.

TOKİ konutları ve proje hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler Ziraat Bankası'nın Yeniköy, Sanayi, Şarampol ve merkez şubelerine ya da www.toki.gov.tr adresine başvurabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber