DAEŞ, kaçakçılarla askere tuzak kurdu

Suriye sınırındaki köylüler 1 askerin şehit olduğu bir askerle de irtibatın kesildiği olayı anlattı: DAEŞ'liler kaçakçıları kullanıp tuzak kurdu. Asker de teröristler tarafından kaçırıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Eylül 2015 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DAEŞ, kaçakçılarla askere tuzak kurdu

AHMET TOPAL

Terör örgütü DAEŞ'in kontrol ettiği bölgeden, Kilis'in Suriye sınırında görev yapan askeri birliğe ateş açıldı. Açılan ateşte 1 asker şehit olurken, 1 askerle de irtibat kesildi. Bölgedeki köylüler askeri DAEŞ'in kaçırdığını iddia ediyor. Türkiye'nin koalisyon ile birlikte hava harekatı düzenlediği terör örgütü DAEŞ, Suriye tarafından askere ateş açtı. Yetkililer ateşin DAEŞ tarafından açılıp açılmadığı konusunda net bir bilgi vermezken, şimdilik saldırının DAEŞ kontrolündeki Çobanbey tarafından yapıldığını ifade ediyor. Kaçakçılığın yoğun olduğu bu bölge daha önce de gündeme gelmiş, sınır hattında görev yapan bir astsubay DAEŞ tarafından kaçırılmıştı. Askerin kaçırılıp kaçırılmadığı tam belirlenemezken, bölgedeki köylüler kayıp askerin DAEŞ tarafından kaçırıldığını ileri sürdü. Olayın olduğu bölge sakinleri, sınırdaki gerginliklerin çoğunlukla kaçakçılık faaliyetinden kaynaklandığına dikkat çekti. Askerlerle Arap kaçakçılar arasında zaman zaman kovalamaca yaşandığı, bazı kaçakçıların askerin engellemelerine rağmen tekrar tekrar sınıra geldiği belirtiliyor. Bölge sakinlerinin anlattığına göre yaşanan son olayda motosikletiyle Suriye'den Türkiye'ye girmek isteyen bir kaçakçı askerler tarafından engellendi. Kısa süre sonra aynı kaçakçı tekrar Türkiye'ye girmeye çalışınca bu defa da girişi engellendi. Kaçakçı da durumu Çobanbey'deki DAEŞ'e bildirince DAEŞ kaçakçıyı bir kez daha sınıra yolladı. DAEŞ'in kurduğu sinsi plana göre, motosikletiyle sınıra gelen kaçakçı, askerleri görünce motosikletini sınırın Suriye tarafında bırakarak geri kaçtı. Bölgedeki askerler de kaçakçının tekrar Türkiye sınırına gelmesini engellemek için motosiklete el koymak istedi. Bir kaç asker sınırın öbür tarafına geçti. Askerler motorsiklete doğru yaklaşınca da bölgede gizlenen 6-7 kişilik DAEŞ militanları, askerlere ateş açtı. Açılan ilk ateşte bir asker şehit olurken, köylülere göre DAEŞ diğer askerlerden birisini bu esnada kaçırdı. İl Jandarma Komutalığı S.T. adlı askerle birlikte G-3 piyade tüfeği ve telsizinin de götürüldüğünü açıkladı. Resmi makamlar olayın oluş biçimi hakkında bilgi vermezken, bölgedeki köylüler askere tuzak kurulduğunu, DAEŞ'in bunu daha önce de yaptığına dikkat çekiyor.

SON PAYLAŞIMI DAEŞ'E SALDIRI

Kilis'teönceki gün Suriye tarafından açılan ateşte yaşamını yitiren 21 yaşındaki er Yusuf Beylem, memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreni ve Arapça ağıtlarla toprağa verildi. Henüz 4 aylık asker olan ve dağıtım iznine de gelmediği belirlenen Beylem'in sosyal medya hesabında ise son olarak sınırda çektiği, Suriye tarafında muhaliflerin DAEŞ'e tanklarla saldırdığı anların fotoğraflarını yayımladığı ve "Muhalifler DAEŞ'e tanklarla saldırıyor, DAEŞ'in bayrağı 2 saate kalmaz inecek" diye yazdığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber