Hamile kadın doktor ve hemşireye saldırdı!

- Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 gün önce meydana gelen olayda hamile bir hasta, kendisini muayene eden doktor ve hemşireye saldırdı. Bugün basın açıklaması yapan Tabipler Odası olayı kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2015 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hamile kadın doktor ve hemşireye saldırdı!

Geçtiğimiz Pazartesi günü Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşen olayda, Dr. Burçin Öğretmenler ve hemşire Fatma Ergin'e hamile bir hasta tarafından şiddet uygulandı. Bugün yaşanan olayla ilgili bir basın açıklaması yapan Tabipler Odası Kocaeli Şubesi, yaşanan olayı kınayarak yetkilileri önlem almamakla suçladı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapısında bir basın açıklaması yapan Kocaeli Tabipler Odası Sekreteri Burhan Çağlar Usta, "Ne yazık ki sağlık ortamlarında yaşadığımız şiddet olgusu artık tesadüf olmaktan çıkmış, artık istisna olmaktan çıkmış ve neredeyse yaşamımızın, sağlık sektörümüzün doğal bir parçası haline gelmiş ve getirilmeye çalışılmakta. Biz bunu bu doğallık içerisinde kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, hiçbir sağlık sistemi böyle bir şiddet ortamı içerisinde sürdürülemez, yürüyemez, yürüyorsa da bundan bir sağlıklı sonuç beklenemez. Doğru bir hekimlik hizmeti, doğru bir hemşirelik hizmeti, doğru bir radyoloji hizmeti gibi hizmetlerin hiçbirisinin üretilmesini beklemek mümkün değildir. Bu konuda ne yazık ki bütün çağrılarımıza, bütün çabalarımıza ve uğraşlarımıza rağmen yereldeki idareler ve iradeler, yani başta yerel mülki idare ve Kamu Hastaneleri Birliği anlamlı hiçbir adım atmamıştır. Sanki bu olayın mağdurlarından biriymiş gibi yakınmak ve bizim söylediklerimize 'Evet haklısınız' demek dışında bir adım atmamışlardır. Uzun zamandır hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulmasına yönelik, halka dönük bilgilendirici, eğitici bir faaliyet yürütülmesi talebimiz var. Ancak bu konuda bir adım atılmadı" şeklinde konuştu.

Görevi başındayken darp edilen Dr. Burçin Öğretmenler ise, "Pazartesi günü normal şekilde Kadın Doğum Polikliniği'ni yürütürken, normalde 14.10 saatinde randevusu olan bir hastayı biz 13.52'de ilk kez çağırdık. Bu saatten itibaren aralıklarla çağırma butonuna basarak hastayı çağırdım ancak gelmedi. Bu aralarda ben başka hastaları muayene ettim. Aradaki başka hastaların muayenelerini bitirdikten sonra yanımdaki hemşire hanıma hastayı sesli olarak çağırmasını söyledim. Hemşire hanım da kapıdan hastaya seslendi. 3-4 kez seslendikten sonra hasta duydu ve içeriye o şekilde girdi. Randevu saatinin üzerinden yaklaşık 1 saat kadar geçmişti. Yani saat 15.15 sıralarında içeri girdi. Zaten hasta içeriye bayağı bir sinirli, agresif bir tavırla girdi. Girdikten sonra hemşire hanım hastayı yatıştırmak için 'Saat kaçtan beri onu çağırdığımızı gösterelim' dedi. Ekrandan kayıtları göstererek 13.52'den beri kendisini çağırdığımı gayet normal bir ses tonuyla hastaya söyledim. Hasta zaten agresifti. Yüksek sesle bana hakaret etmeye başladı. Hasta bağırarak konuştuğu için ben de, 'Yüksek sesle konuşmayın. Şimdi dışarı çıkın' dedim. Bunun üzerine saçımdan tutarak bana yumruk atmaya başladı. Yanımdaki hemşire hanım da araya girmeye çalıştı. Hemşire hanım olmasa bana daha büyük zarar vereceğini düşünüyorum o hastanın. Hemşire hanım araya girdikten sonra biraz da onu dövdü. Hemşire hanımın gözünü morarttı. Bel bölgesinde de ekimozlar oluştu. O sırada bağrışmaları duyan dışarıdaki insanlar içeriye girerek hastayı tuttular. Polis başvurusu, beyaz kod, her şey yapıldı. Hasta karakola götürüldü ama serbest bırakıldı. Şu an serbest, aramızda dolaşıyor. Şikayetçi oldum tabii ki, peşini de bırakmayacağım. Bu hasta aynı zamanda 3 aylık hamile. Ben kafama yaklaşık 9-10 kez yumruk darbesi aldım ama tomografide bir şey çıkmadı. Sadece bir gece gözlem amaçlı Beyin Cerrahi Servisi'nde yattım" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber