Sarısülük'ü vuran polis memuru tahliye edildi

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis memuru Şahbaz'ı tahliye etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2015 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sarısülük'ü vuran polis memuru tahliye edildi

Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Şahbaz tahliye edildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Şahbaz'ın tahliyesine karar verdi.

Davanın, güvenlik gerekçesiyle Aksaray Ağır Ceza Mahkemesine nakli kararlaştırılmıştı.

- Davanın geçmişi

Davayı gören Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'a, "haksız tahrik altında adam öldürmek" ve "kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak" suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası vermişti.

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise kararı usulden bozdu. Daire, bazı tanıkların yargılama aşamasında dinlenmemesini, olayla ilgili temin edilen tüm görüntülerin mahkeme huzurunda izlenmesi gerekirken nerede izlendiği ve içeriği tutanaklardan anlaşılamayan görüntülerin hükme esas alınmasını bozma gerekçesi saydı.

Bozma kararının ardından Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Eylül'e duruşma günü verdi.

SARISÜLÜK'ÜN AVUKATI: ŞİDDETİ TEŞVİK EDER

Ethem Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar, Şahbaz'ın tahliyesine ilişkin "Şu yaşadığım süreç içinde bu tahliye kararının anlamı, polisin halka karşı her türlü şiddeti teşvik edici mahiyette bir karardır. Yargıtay'ın bozma kararında esasa girilmedi. Sadece bazı delillerin araştırılması üzerinde, usulden bir bozma kararı verdi. Bu bozma kararı çerçevesinde düşündüğümüzde mahkemenin daha önce verdiği hapis cezasının değişmesini gerektirecek yeni bir durum söz konusu değil. Yeni bir kanıt da söz konusu değil. Üstelik bozmadan sonra yapılması gereken yargılama yapılmadan böyle bir karar verilmiş olması biraz önce söylediğim düşünceyi teyit eder nitelikte" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber