RTÜK'ten 18 yayın kuruluşu hakkında suç duyurusu

RTÜK, izinsiz yayın yapan 18 kuruluş hakkında suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2015 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
RTÜK'ten 18 yayın kuruluşu hakkında suç duyurusu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), izinsiz yayın yapan 18 kuruluş hakkında suç duyurusunda bulundu.

RTÜK'ten "Temmuz-Ağustos ayı faaliyet" çalışması hakkında yapılan açıklamada, RTÜK Üst Kurulu'na seçilen yeni üyelerin göreve başladıkları 21 Temmuz'dan bugüne kadar yapılan 5 toplantıda toplam 268 karar alındığı belirtildi.

Toplantılarda, yayın içeriklerine ilişkin uzman görüşlerinden oluşan 118 uzman raporunun değerlendirildiği, 116'sı hakkında Üst Kurul tarafından müeyyide uygulanmasına karar verildiği kaydedilerek, çeşitli kurum ve kuruluşların kamu spotu başvurularının değerlendirildiği, 17 kamu spotunun radyo ve televizyonlarda yayınlanması yönünde tavsiye kararı alındığı ifade edildi.

Söz konusu uydu ortamından izinsiz televizyon yayınları ilettiği tespit edilen dijital platform ve uydu altyapı işletmelerinin uyarılmasına karar verildiğine dikkat çekilerek, Üst Kurul tarafından yapılan uyarıya rağmen, izinsiz yayınların iletimini durdurmadıkları takdirde, bu kuruluşların yayın iletim yetkilerinin iptal edileceği belirtildi.

Üst Kurula, uydu ortamından televizyon yayını yapmak üzere başvuran 5 yayın kuruluşuna Uydu Televizyon Yayın Lisansı (U-TV SD) verilirken, uydu ortamından televizyon yayın lisansı sona eren ve lisans yenileme talebinde bulunan 5 kuruluşun lisansı ile kablolu televizyon yayın lisansı ve kablolu radyo yayın süresi sona eren birer kuruluşun yayın lisanslarının da yenilendiği ifade edildi. İzinsiz yayın yapan 18 kuruluş hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, ilköğretim öğrencilerinde medya okuryazarlığı bilincinin geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu arasında düzenlenen medya okuryazarlığı dersine yönelik işbirliği protokolü gereğince "Medya Okuryazarlığı Araştırması"nın analiz ve raporlama çalışmalarının tamamlanarak kitap haline getirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber