Sağlık Bakanlığına 250 bin lira ihmal tazminatı

Adana'da götürüldüğü hastanede ağrı kesici iğne yapılarak evine gönderildikten 5 gün sonra ölen 28 yaşındaki Gülseren Dağtekin'in eşi 33 yaşındaki Zeki Dağtekin'in Sağlık Bakanlığı aleyhine açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Sağlık Bakanlığını 250 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Eylül 2015 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığına 250 bin lira ihmal tazminatı

Ev kadını 1 çocuk annesi Gülseren Dağtekin, ayağındaki şişlik şikayetiyle 6 Haziran 2012'de Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'ne götürüldü. İddiaya göre, genç kadın kendisiyle ilgilenen doktor E.D.'ye, kan pıhtılaşması hastalığı olduğunu, ayağındaki şişlik ve uyuşmanın da buna bağlı olabileceğini söyledi. Ancak Dağtekin ağrı kesici yapılarak evine gönderildi. Doktor E.D., acilden çıkan Gülseren Dağtekin'in ayağının üzerine basamadığını görünce tekrar çağırarak sedyeye yatırdı. Doktor E.D.'nin çağırdığı beyin cerrahi uzmanı da tekrar muayene ettiği genç kadına, 'bir şeyin yok' diyerek evine gönderdi. Dağtekin, aynı gün evinde fenalaşınca götürüldüğü 2 devlet, 1 de özel hastane dolaştıktan sonra yatırıldığı Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi'nde 11 Haziran'da öldü.

EŞİ DAVA AÇTI

Zeki Dağtekin, ilk rahatsızlıklarında yeterli müdahaleleri yapmayıp eşinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla Sağlık Bakanlığı'na ceza ve tazminat davası açarken Dr. E.D. hakkında da şikayetçi oldu. Dr. E.D. hakkında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Suçlamayı kabul etmeyen E.D., 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza günlük 20 liradan 18 bin 200 lira para cezasına çevrildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI TAZMİNATA MAHKUM EDİLDİ

Adana 2'nci İdare Mahkemesi'nde görülen tazminat davası sona erdi. İdare mahkemesi, ölen Gülseren Dağtekin'in çocuğu için 50 bin lira manevi, 50 bin lira maddi, eşi için 100 bin lira manevi, 50 bin lira maddi olmak üzere toplam 250 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber