Şehit polis o saldırıda kıl payı kurtulmuştu

Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polislerden 29 yaşındaki Akif Hatunoğlu'nun 3 yıl önce DHKP-C saldırısını kıl payı atlattığı öğrenildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2015 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polis o saldırıda kıl payı kurtulmuştu

Edinilen bilgiye göre, 3 yıl önce meydana gelen olayda, şehit polis Akif Hatunoğlu'nun Beşiktaş Etiler Naci Soydan Polis Merkezi'nde görevliyken, ekip arkadaşlarıyla birlikte Yenibosna'daki Adli Tip Kurumuna evrak bıraktı. Ekipte görevli polis memurlarından Akif Hatunoğlu, Gaziosmanpaşa'da özel bir hastanede çalışan nişanlısına uğradı.

Polis aracı, Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi 254. Sokak'taki Özel Şafak Hastanesi'ne geldiğinde polis memuru Akif Hatunoğlu, hastaneye nişanlısını görmeye girdiği sırada, 30 yaşındaki polis memuru Zekeriya Yurdakul da öğle yemeğini yemek üzere hastanenin bir arka sokağında bulunan bir büfeye gitti. Bu sırada biri kadın 2 teröristin otomatik silahlarla ateş açması sonucu Zekeriya Yurdakul şehit oldu.

Hastaneden silah seslerini duyarak dışarı çıkan Hatunoğlu'nun silahıyla karşılık vermesi sonucu saldırganlar kaçarken ekip arkadaşı Yurdakul olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan kısa bir süre sonra evlenen ve Mardin'e tayini çıkan Hatunoğlu, şark görev süresi bitmesine rağmen Mardin'de kaldı.

3 yıl önceki saldırıdan kıl payı kurtulan Akif Hatunoğlu, sabah saatlerinde de Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Dargeçit İlçe Emniyeti'nde görevli Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy (45), polis memurları Ahmet Akalın (22) ve Mehmet Hüseyin Balta (31) şehit oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber