Yerel yönetim bölümü mezunlarından çağrı... Kapatın bizi

Yerel yönetim bölümü mezunları, belediyelerin bölümlerinden alım yapmadığı için, bölümlerinin kapatılmasını istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Eylül 2015 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerel yönetim bölümü mezunlarından çağrı... Kapatın bizi

Aşağıdaki içerik, Haber Gönder yoluyla iletilmiş olup, içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Üniversitelerde yerel yönetimler diye bir bölüm olduğunu duyunca mezunlarının belediye ve il özel idarelerinde çalışabileceğini düşünüyorsunuz değil mi?

Cevap tabiki HAYIR

Çünkü Belediye ve il özel idarelerinin personel alımında belirleyici tek özellik torpil, böyle olunca bu işin eğitimini alıp stajlarını bu kurumlarda yapan bizler arada kaybolup gidiyoruz

Yıllardır yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, bizler bu işin eğitimini aldık, bizlere fırsat verin diyoruz, fakat gözlerini ve kulaklarını o kadar sıkı kapatmışlar ki bizleri farketmiyorlar bile. Yada farkındalar, işlerine gelmiyor onu da bilemiyoruz

Belediyeler merkezi atamaya geçtiğinde bu sefer hakeden hakettiği işe girecek artık torpil olmayacak diye çok sevinmiştik. Çünkü artık KPSS puanımızla bize verilen kadrolardan tercih yapacak puan sıramıza göre atanacaktık. Fakat belediyeler merkezi alımla personel alımı yapmayı tercih etmedi. 2010 dan önce binlerce memur alımı yapan belediyeler ne zaman ki merkezi alıma geçti, göstermelik üç beş kadro dışında kadro talep etmedi.

Yaşadığımız hayal kırıklığı ile doğru düzgün atama yapılmamasından dertlenip bu konunun düzeltilmesi için çabalarken daha kötüsü oldu... 2014 KPSS'ye girdimizden beri Kasım ve haziran olmak üzere iki atama geçirdik ve tek bir kişilik dahi kadro verilmedi.

Önümüzde Kasım ataması var peki umutlu muyuz tabi ki hayır.

Adaletsizliğin ve hak yemenin en çok yapıldığı belediyelerde adaletli bir kadro talebinin yapılmasını beklemek belli ki büyük bir hayalden ibaret.

Bu mezunlar ne mi yapacak.

Ya orda burda vasıfsız işçi olarak çalışmaya devam edecek yada evde oturup bekleyecek ama KPSS'ye girip 100 bile alsa eğitimini aldığı birimlerde çalışma imkanı bulamayacak.

Çünkü yerimizde ilkokul mezunu torpilliler a4 kağıdının bile ne olduğunu bilmeyen elemanlar yada yerel yönetimler ne demek diyen kişiler çalışmaya devam edecek.

Yetmedi mi başkanlar kendi memleketlerinden adam getirtmeye devam edecekler.

Velhasıl yerel yönetimler mezunları her zaman mağdur olmaya devam edecek.

Yine Yetkililere sesleniyoruz.

Bizden sonraki gençler başlarına gelecekleri bilmeden bu bölümü tercih ediyorlar sizler KAPATIN BU BÖLÜMÜ

Biz yandık başkası yanmasın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber