Rüşvetçiyi yakalattı

Haber Giriş : 16 Eylül 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapulu, imarlı, ruhsatlı arsasına rüşvet istediği için Tepecik Beldesi'nin AKP'li Belediye Başkanı'nı jandarmaya yakalatan ve hapse attıran işadamı Hasan Bayraktar, "Bunu yasalara saygılı bir vatandaş olarak yaptım. Yaptığım şövalyelik değil. Her dürüst vatandaş bunu yapmalı" dedi.

TEPECİK Beldesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Rafet Yıldız'ı 100 bin YTL rüşvet istediği gerekçesiyle sivil jandarma ekiplerine suçüstü yaptırarak yakalatan işadamı Hasan Bayraktar, bugüne kadar hiç kimseye bir kuruş rüşvet vermediğini, bundan sonra da vermeyeceğini söyledi. Yasalara saygılı ve gereğini yapan bir vatandaş olarak 52 yıldır yaşadığını belirten Bayraktar, "Allah'a verecek bir can borcum var. Bir Allah'ın kulundan korkmam. Ben şövalye değilim. Her dürüst vatandaşın yapması gereken bu. Ancak bu şekilde rüşvetin ve yolsuzluğun önüne geçeriz" dedi.

KÜFRETTİM, SUSTU

Belediye Başkanı'na makamında küfrettiğini ve bunu da aynen Savcılık'taki ifadesine yazdırdığını belirten Bayraktar şöyle konuştu: "Makama küfrettiren bir belediye başkanının orada oturmaması lazım. Oturuyorsa da beni şikayet etmesi lazım. Niye etmiyor? Belki başka kurumları üzerime verebilirler. Versinler. Biz buradayız. Evim belli iş yerim belli. Ticari faaliyetlerim var. Kessinler kesebilirlerse. Kimsenin böyle bir şey yapacağına da inanmıyorum. Çünkü ben bir vatandaş olarak herkesin yapması gerekeni yaptım."

VERMEDİM, VERMEM

Türkiye'de rüşvet almanın bakkaldan sigara almak gibi günlük bir olay olarak algılandığını belirten Bayraktar, "2003 yılbaşında Susurluk'ta polis ehliyetimi aldı. Bir yıl içinde 5 kere hız haddimi aştığım için. Ben polise orada 50 YTL rüşvet verseydim ehliyetim cebimde olurdu. Benim ehliyetim hálá orada. Gidip almadım. Ben 50 kuruş kimseye rüşvet vermedim, bundan sonra da vermem. Ama ihtiyacı olanlara milyarlarca yardım ettim" diye konuştu.

100 bin YTL istedi

Tepecik'in AKP'li Belediye Başkanı Rafet Yıldız, işadamı Hasan Bayraktar'ın Jandarma Karakolu'na bitişik imarlı, tapulu 1650 metrekarelik arsasına 450 metrekarelik inşaat ruhsatı verdi. Bitişik binalara 4 kat izni veren Yıldız, hiç bir gerekçe göstermeden mühürleyip tutanak dahi tutmadığı inşaattan mühürü çıkarmak için 100 bin YTL rüşvet istedi. Bayraktar, "Ya 100 bin YTL'yi verirsin ya da o inşaatı başına yıkarım" diyen başkanı savcılığa şikayet edip yakalattı.

Avukatı itiraz etti Yıldız serbest kaldı

Tapulu, imarlı ve projesi onaylanmış inşaat için rüşvet vermeyi reddeden işadamı Hasan Bayraktar'a ilk önce kamyondan yola bir ayakkabı büyüklüğünde toprak düştü diye ceza kesildi. Cezayı ödeyen Hasan Bayraktar, başkana çıkıp "Ben rüşvet vermem" diye çıkıştı. "Ya bu parayı ödersin ya da inşaatı başına yıkarım" diyen Başkan Rafet Yıldız hiç bir gerekçe göstermeden inşaatı mühürletti. Hasan Bayraktar Büyükçekmece Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Harekete geçen sivil jandarma ekipleri beraberindeki Hasan Bayraktar'la birlikte Rafet Yıldız'la görüşmeye gitti. Başkan Rafet Yıldız, mühürün açılması için Bayraktar sivil jandarmayla Savcılık Jandarma kanalıyla inceleme başlattı. Mühürü açtırmak isteyen Bayraktar'dan sivil jandarma ekiplerinin yanında rüşvet isteğini yineleyen başkan gözaltına alındı. Savcılığa sevkedilen Rafet Yıldız, 4 saat süren sorgusunun ardından, "irtikap" kamu görevlisinin rüşvet almasına dair suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ancak Rafet Yıldız, avukatı Yusuf Aktaş'ın tutukluluğuna yaptığı itiraz üzerine dün akşam cezaevinden tahliye edildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber