TÜBİTAK mayınlı saldırılara karşı çalışmalarını artırdı

Sanayi Bakanı Işık, "TÜBİTAK'ta mayınlı saldırılara karşı çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Elimizdeki tüm teknolojiyi kullanarak bu ölümlerin minimize edilmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Eylül 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK mayınlı saldırılara karşı çalışmalarını artırdı

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına başvuruda bulundu. Işık, burada yaptığı konuşmada, Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan bir emniyet amiri ile 3 polis memuruna Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Bakan Işık, sonuç alınıncaya kadar terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirerek, "TÜBİTAK'ta mayınlı saldırılara karşı çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Terör örgütü karşı karşıya gelemediği için artık haince tuzaklarla güvenlik güçlerimizi şehit etmenin yoluna döndü. Biz de elimizdeki tüm teknolojiyi kullanarak bu ölümlerin minimize edilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu. Yerli otomobil çalışmalarında gelinen son duruma yönelik soruyu yanıtlayan Işık, 3 prototip aracın hazır olduğunu, TÜBİTAK'ta geliştirme çalışmalarının başladığını söyledi.

BİZZAT TEST ETTİM

Işık, geçen hafta kendisinin de otomobilleri test ettiğini, arzu ettikleri menzili uzatılmış elektrikli aracın Türk markasıyla yola çıkmasıyla ilgili süreci plana uygun olarak yürüttüklerini bildirdi.

En geç 2020'de

Gelecek yıl 30-40 araçlık filo üretim çalışmasını yaptıklarını vurgulayan Işık şöyle konuştu:"Bir aracımız daha gelecek ve 4 olacak. 4 farklı modelde bu çalışmamızı artırarak sürdüreceğiz. Önemli olan kendi teknolojimizi bunun içerisine katıp halkımızın beğeneceği, yüksek güvenlikli, ekonomik bir aracı 2020'den önce dünya yollarına çıkarmak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber