Hamsi avı erken başladı

- Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan: - "Doğu Karadeniz'de erken başlayan hamsi avı, bu balığın sezonunun erken bitmesine neden olacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2015 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Hamsi avı erken başladı

Piraziz ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Doğu Karadeniz'de erken başlayan hamsi avının, balığın sezonunun erken bitmesine neden olacağını söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle balıkçı teknelerinin denize açıldığını anımsattı.

Sezonun ilk dört gününde balıkçıların denizde umduğunu bulamadığını belirten Arslan, "Yeni av sezonundan umutluyduk ancak deniz suyunun aşırı sıcak oluşundan dolayı balık kayboldu. İstediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık. Doğu Karadeniz'de palamut az miktarda avlanıyor, neredeyse yok gibi bir şey" dedi.

Arslan, palamut başta olmak üzere diğer balık çeşitlerinde umduğunu bulamayan balıkçıların bugünlerde hamsiye yöneldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıllarda bu dönemde bol miktarda palamut avlandığı için balıkçımız hamsiye yönelmemişti. Bu sezon ise palamut ve diğer balıkların az oluşundan Marmara'da balıkçıların hamsiye yönelişi var. Marmara'da ciddi hamsi avlanıyor. Yavaş yavaş Doğu Karadeniz'de de balıkçılar hamsi avlamaya başladı. Tezgahlarda bol miktarda hamsi bulmak mümkün."

Geçen yıllara göre bu sezon hamsinin avlanması sürecinin erken başladığına işaret eden Arslan, "Eğer bir süre daha palamut avı gerçekleşmezse balıkçılarımızın büyük kısmı hamsiye yönelecektir. Doğu Karadeniz'de erken başlayan hamsi avı, bu balığın sezonunun erken bitmesine neden olacak" diye konuştu.

Arslan, balıkçıların tek umudunun deniz suyu sıcaklığının düşerek palamudun tekrar kendini göstermesi olduğunu anlatarak, "Palamudun tekrar ortaya çıkmasıyla hamsi avı da duracaktır. Böylelikle geçtiğimiz sezon olduğu gibi uzun süre avlanan hamsi, aylarca tezgahları süsleyecektir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber