'Köşelerinden hayasızca suçu üstümüze atıyorlar'

Suriyeliler'in ölümünden Cumhurbaşkanı'nı sorumlu tutan Özkek'e yanıt veren Davutoğlu: Suriyelileri sivrisinekler olarak görenler, köşelerinde hayasızca sorumluluğu üzerimize atmaya kalkıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Eylül 2015 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Köşelerinden hayasızca suçu üstümüze atıyorlar'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyelilerin ölümünden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e sert cevap verdi. "Ortadoğu'yu bir bataklık, Suriyelileri de bu bataklıkta yaşayan sivrisinekler olarak görüp kapıları kapatmamızı teklif edenler, şimdi köşelerinde hayasızca yazılarla bunun sorumluluğunu da bizim üzerimize atmaya kalkıyorlar" dedi. Davutoğlu, isim vermeden Özkök'ün yaptığının sadece Cumhurbaşkanı'na değil millete de bir hakaret olduğuna dikkat çekti. B20 Konferansının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Davutoğlu, isim vermeden Özkök'e şu sözlerle cevap verdi:

SORUMLU ESAD REJİMİ: Suriye'den bir aile olarak çıkan bir aile reisi, şimdi tek başına Suriye'ye dönüyor, iki oğlunu ve eşini kaybetmiş vaziyette. Bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu baskı yapan Suriye rejimi ya da bu rejimin zulmünü istismar eden gayriinsani terör örgütleri olmakla birlikte bunlara kayıtsız kalan uluslararası toplumdur.

BU MİLLETİMİZE HAKARET: Ortadoğu'yu bir bataklık, Suriyelileri de bu bataklıkta yaşayan sivrisinekler olarak görüp kapıları kapatmamızı teklif edenler şimdi köşelerinde hayasızca yazılarla bunun sorumluluğunu da bizim üzerimize atmaya kalkıyorlar. Bu, sadece hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza, bana değil bir insanlık dersi vererek evlerini yuvalarını, aşlarını, sofralarını, kalplerini Suriyelilere açan aziz milletimize de bir hakarettir.

EN KÜÇÜK İZANA SAHİP DEĞİLLER: Diktatörleri, zulümleri, baskıları, terör örgütlerinin zulmünü görmeyenler demokratik yolla seçilmiş hükümetlerin idare ettiği Türkiye'yi bütün bu trajediden ve demokratik yolla seçilmiş hükümetleri bu olaylardan sorumlu tutanlar en küçük izana dahi sahip değiller. Bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Yüzlerce görüşme yaptık, Aylan'ın bu cansız bedeni görülmesin (bu tür olaylarla karşılaşılmasın) diye ama o görüldü ve dünyaya bir anlamda uyarı oldu. Ya, fotoğrafının çekilmesi imkanı bulamadan ölen, kimyasal silahlar altında ölen bedenler?

CUMHURİYETİMİZİN DEĞERLERİNİ YAŞATACAĞIZ

BaşbakanDavutoğlu, Sivas Kongresi'nin 96. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin Sivas Kongresi'nde "vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz" şiarıyla, her türlü işgal ve müdahaleye direneceğini dünyaya duyurduğunu belirten Davutoğlu "Tarihimizden aldığımız ilhamla Cumhuriyetimizin değerlerini mutlaka demokrasiyle birlikte yaşatacağız" dedi.

CUMA NAMAZINA LİBYA BAŞBAKANI'YLA GİTTİ

BaşbakanAhmet Davutoğlu, B20 konferansının ardından cuma namazına gitti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanındaki Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cuma namazını kılan Başbakan Davutoğlu, camiden ise Libya/Trablus Başbakanı Halife El-Gavi ile beraber ayrıldı.

'MÜLTECİ SORUNU HEPİMİZ İÇİN SINAV'

GURUR DUYUYORUM: Onlar baskıcı bir rejimin ve aynı zamanda terör örgütlerinin mağdurları. Ben burada 1.7 milyon Suriyeli mülteci ve yaklaşık 200 bin Iraklıyı, toplamda da 2 milyon mülteciyi kabul etmiş milletin ve ülkenin Başbakanı olmaktan gurur duyuyorum.

"HIRİSTİYAN DEĞİL" DEDİLER: Avrupa'nın, bazı yazarların yazılar yazdığını, onların Hıristiyan olmadığını söylediklerini görüyorsunuz. Ne olursa olsun bu çocuklar bize geldiğinde, bu baskıcı rejimlerin mağdurlarına her zaman sınırlarımızı açacağız.

LİDERLERE VE TATİLCİLERE MESAJ: Buradan, tüm dünya liderlerine bir çağrıda bulunmak istiyorum, tüm sorumlu aydınlara, iş dünyasına ve şu anda tatil yerlerinde çok rahat bir şekilde tatil yapanlara sesleniyorum. Lütfen mültecileri düşünün. Sadece Suriyelileri değil, Afrika'dan ve diğer ülkelerden gelen mültecileri düşünün. Hepimiz için bir sınav olacak.

'MERAK ETMEYİN SEÇİM YAPILACAK'

SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRECEK GÜÇTEYİZ: Türkiye, demokratik bir hukuk devleti olarak hem terörle mücadele edecek hem de demokratik hukuk kuralları içinde seçim gerçekleştirebilecek güce sahiptir. Şu anda bir seçim hükümeti, dolayısıyla tek parti hükümeti anlamında bir hükümet yok ama bilinsin ki seçim güvenliği ile ilgili sorumlu olan bir hükümet var.

HDP LİDERİ DEMİRTAŞ ART NİYETLİ: Meclis'te dün çıkan tabloyla tekrar ülkeyi bloklaşmaya sevkedenler seçim güvenliğini en fazla tehdidi yapanlardır. Hiç kimse merak etmesin. Bu seçim mutlaka yapılacaktır. Bazı, art niyetli çevreler, HDP Eş Başkanı da anladığım kadarıyla bu tarz bir şeyde bulunmuş. Hayır, seçim Türkiye'de vaktinde ve uluslararası standartlarda, objektif hukuk kuralları içinde gerçekleşecektir. Bundan, kimsenin tereddüdü olmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber