Ak Parti'de kongre öncesi çifte çalıştay

12 Eylül'deki kurultay öncesinde AK Parti'de iki çalıştay düzenlenecek. İki başlıkta mevcut siyasi durumun fotoğrafı çekilip, yapılması gerekenler masaya yatırılacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Eylül 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti'de kongre öncesi çifte çalıştay

AK Parti, 1 Kasım seçimleri öncesi en önemli viraj olarak gördüğü 12 Eylül'deki Kongre için çok özel bir çalışma başlattı. Kongre'de üzerinde durulacak konular ve daha sonra seçim sürecindeki kamuoyuna verilecek vaatlerin belirlenmesi için iki büyük çalıştay düzenlenecek. AK Parti içinde iki ekip sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve akil insanlardan oluşacak gruplarla bir araya gelecek. İki ana başlıkta yer alan konularla ilgili mevcut durumun fotoğrafını çekecek ve yapılması gerekenleri belirleyecek büyük çalıştaylar düzenleyecek. Çalıştayların raporları 12 Eylül'deki kongrede işlenecek, verilecek sözler ve vaatlerin çerçevesini oluşturacak. Çalıştayların çerçevesi şöyle:

'ÇÖZÜM'ÜN KADERİ:

Çalıştaylardan ilki terör ile ilgili olacak. Çözüm Süreci'nin geldiği nokta, artan terör olayları ve devletin izlediği politikalara karşı toplumun bakış açısı masaya yatırılacak, atılması gereken adımlar belirlenecek. Buzdolabına kaldırılan Çözüm Süreci'nin kaderi, sürecin bundan sonra nasıl ilerleyeceği, atılacak demokratikleşme adımları ve güvenlik politikalarının durumu masaya yatıracak. Bu konularda yapılması gerekenler rapor ile belirlenerek kongrede açıklanacak politika ve projeler kapsamında gündeme getirilecek.

SOSYAL HAYATI İYİLEŞTİRME:

İkinci çalıştay sosyal hayatı iyileştirme ve vatandaşın yaşam kalitesini yükseltme üzerine olacak. Tüm sosyal politikalar masaya yatırılacak. Başta sosyal güvenlik, aile politikaları, çalışma hayatı ile kamu çalışan ve emeklilerin maaşları analiz edilecek. Eksikliklerin giderilmesi, sosyal hayatta vatandaşların güçlendirilmesi ve yaşam standartlarının yükselmesi için atılması gereken adımlar ve tek başına iktidar durumunda yapılması gerekenler belirlenecek.

Gül'e telefonla davet

BaşbakanAhmet Davutoğlu, 12 Eylül'deki AK Parti kongresi için 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de davet etti. Davutoğlu daveti bizzat Gül'ü telefonla arayarak yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber