İpek'i paralel bürokratlar büyüttü

Paralel bürokratların desteğiyle 711 imzayı jet hızıyla alan Koza Holding'in patronu Akın İpek, edindiği dudak uçuklatan servetle FETÖ elebaşı Gülen'e, Ankara'da ultra lüks saray yaptırdı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Eylül 2015 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İpek'i paralel bürokratlar büyüttü

İşletilmesi yıllardır tartışılan, defalarca mahkeme kararıyla kapatılan Ovacık Altın Madeni'ni 10 yıl önce satın alarak Türkiye'nin en zenginleri arasına giren Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'in kısa sürede servet sahibi olmasının arka planı netleşiyor. FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e, Ankara İncek'te ultra lüks saray yaptıran iş adamı İpek; hem paralel bürokratlar eliyle kollandı, hem de devletten yüklü miktarda teşvik alarak servet edindi. İzmir'in Bergama ilçesindeki madeni 44.5 milyon dolarlık bedelle Normandy Madencilik'ten satın alan Koza Altın, üretim izni için 11 bakanlıktan 711 imza onayını jet hızıyla aldı. Yıllar sürebilecek izinlerin kısa sürede alınmasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere farklı bakanlıklarda yer alan paralel yapıya yakın bürokratların etkili olduğu belirtiliyor. Atık barajının yarısı, işletme tesislerinin de tamamı orman arazisinin içinde olmasına rağmen izinler hızla alındı. Ovacıktaki altın madeninde 10 yıldır izinler konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmamasında da paralel yapıya yakın bürokratların etkili olduğu ifade ediliyor.

Kısa zamanda servet edindi

Paralel bürokratların etkisiyle büyüyen Koza Altın 31 Mart 2015 itibariyle Türkiye genelinde Ege, Marmara, Karadeniz, Orta ve Doğu Anadolu Bölgelerinde 57 işletme ve 239 arama ruhsatına sahip. Bugün itibariyle, dört adet üretim yapan madeni bulunuyor. Himmetdede projesinin kırma eleme bölümüyle ilgili inşaat çalışmaları 2014 yılı ikinci çeyreğinde tamamlandı. Gerekli olan izinler için başvurular tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Geçici Faaliyet Belgesi verildi. İşletmede 26.01.2015 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerine başlanıldı.

Gümüşhane'de yer alan madenleri için hızla teşvikleri kapan İpek, Ovacık ve Çukuralan'ı birlikte kapsayan teşvikleri paralel marifetiyle aldı

Devletin parasıyla Gülen'e lüks saray

'O'nun bir gülüşüne bütün servetimi veririm' dediği Fethullah Gülen'e ultra lüks saray yaptıran Akın İpek'in, bu sarayın finansmanını da devlet teşvikleriyle sağladığı ortaya çıktı. 1 Ocak 2015-31 Mart 2015 tarihleri arasında 169.6 milyon liralık gelir elde eden Koza Altın teşviklerden yararlanarak sarayı finanse etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber