Eski savcı Yüzgeç izini kaybettirdi

17-25 Aralık darbe girişimlerinin mimarları Zekeriya Öz ve Celal Kara yurt dışına kaçarken, diğer savcı Mehmet Yüzgeç izini kaybettirdi. Eski savcının yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmış olabileceği ya da hala ülkede bir yerde saklandığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Eylül 2015 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski savcı Yüzgeç izini kaybettirdi

Osman Özgan

'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak' suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan 17-25 Aralık darbe girişimlerinin mimarları Zekeriya Öz ve Celal Kara soluğu yurt dışında alırken, diğer darbeci savcı Mehmet Yüzgeç hala ortaya çıkmadı. Kaçarken cep telefonunu evde bırakan Yüzgeç'in pasaport da almadığı belirlendi. Bunun üzerine geniş çaplı bir araştırma yapan ve havalimanları ile gümrük kapılarının kamera kayıtlarınından Yüzgeç'in yurt dışına kaçtığına dair bir bulguya ulaşamayan emniyet güçleri, eski savcının yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmış olabileceği ya da hala ülkede bir yerde saklandığı ihtimali üzerinde duruyor.

İSTİHBARAT ALIPSIRRA KADEM BASTI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun haklarında soruşturma izni verdiği meşru hükümeti devirmeye çalışan eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından 11 Ağustos'ta yakalama kararı çıkardı. Ancak Öz ve Kara'nın gece saatlerinde Sarp Sınır Kapısı'ndan geçerek Gürcistan'a gittiği tespit edildi. İki savcı daha sonra önce Ermenistan'a oradan da Almanya'ya geçti. Türkiye her iki ismi de resmi olarak Almanya'dan talep etti. Ancak şu ana kadar Almanya'dan Türkiye'ye resmi bir cevap gelmedi.

PASAPORTU DA YOK

Emniyet güçleri, hakkında yakalama kararı bulunan bir diğer isim olan Mehmet Yüzgeç'i almak için önceden belirlenen adrese gitti. Ancak Yüzgeç'i evinde bulamadı. Polis, Yüzgeç'in cep telefonunu da evde bıraktığını belirledi. Yüzgeç'in de diğer iki isim gibi yurt dışına çıkıp çıkmadığını belirlemek için havalimanları ve gümrük kapılarında bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen emniyet ekipleri, herhangi bir bulguya ulaşamadı. Bu arada Mehmet Yüzgeç'in yeşil pasaportunun süresinin 2008'de bittiği, o tarihten sonra da pasaport başvurusunda bulunmadığı anlaşıldı.

TÜRKİYE'DE Mİ YURT DIŞINDA MI BELİRSİZ

Yüzgeç'in pasaportu bulunmadığı için emniyet, yurt içinde bir adreste saklanıyor olabileceği ya da yasa dışı yollardan Gürcistan veya Bulgaristan'a geçtiği ihtimali üzerinde duruyor. Bütün ihtimalleri değerlendiren emniyet güçleri, tüm tedbirleri alırken, Yüzgeç'in hala yurt içinde bulunması ihtimaline karşı da çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber