O Fotoğraf devletin zirvesini ağlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Star'ın manşetindeki Suriyeli Aylan'ın fotoğrafını gösteren CNN International Muhabiri Becky Anderson'a yaşadığı burukluğu anlattı.

Haber Giriş : 05 Eylül 2015 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O Fotoğraf devletin zirvesini ağlattı

Dünyanın gündemine oturan kareyi gördüğünde yıkıldığını söyleyen Erdoğan, "3 yaşındaki bir çocuğa ait bu fotoğraf, bizi ailece ağlatan bir kare olmuştur" dedi.

Star'ın vicdanlara seslenen manşetinde olduğu gibi "İnsanlık nerede? İnsanlığın vicdanı nerede?" sorusunu sormaktan kendilerini alamadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhabirin "Suçlu kim?" sorusuna, "Bun doğrusu tüm Batı dünyasını bu konuda suçlu buluyorum" cevabını verdi.

BM'nin, 5 daimi temsilcisinin sorunları haricinde hiçbir konuya eğilmediğini belirten Erdoğan, "Akdeniz'i bir mezara dönüştüren ülkeler hayatını kaybeden her mültecinin vebaline ortaktır. Bunun hesabını neyle verecekler? Küresel güvenlik sistemi işlemiyor. BM 5 daimi temsilcisinin sorunları haricinde hiçbir konuya eğilmiyor. Biz o yüzden dünya 5'ten büyüktür. Bunu ben söylediğim için dünya medyası tarafından Erdoğan kötü lanse ediliyor. Varsınlar kötü lanse etsinler ben doğruyu söylemeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber