Vatandaşlar 4,5 G'yi merakla bekliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 26 Ağustosta ihalesi yapılan ve mobil internet hızını 14 kata kadar artıracak olan 4,5 G teknolojisi tam anlamıyla bilinmiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2015 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vatandaşlar 4,5 G'yi merakla bekliyor

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve mobil internet hızını 14 kata kadar artıracak olan 4,5 G teknolojisi vatandaş ve esnaflar tarafından bilinmezliğini koruyor. 4,5 G'nin hayatımıza yerleşecek olmasına rağmen telefon satıcıları da telefon alacak vatandaşlar da ne gibi değişiklik olacağından habersiz.

Tam olarak kendilerinin de bir şey bilmediğini ifade eden İletişim Yetkilisi Murat Ersungur, "Şuanda 4,5 G'de tam olarak bir etki görünmüyor. Çünkü 3G bile Türkiye'de tam olarak yerleşmedi. Yeraltı Çarşısı'nda bile 3G tam olarak çekmiyor. Şehrin çoğu bölgesinde bile 3G tam olarak çekmiyor. Türkiye'de 4G'ye geçilmemişken 4,5 G'ye geçilmesi biraz zaman alacaktır. Şuanda 4G uyumlu elimizde bir markanın telefonu var. Bu telefonu almak için geliyorlar. Ama tam olarak bilgi sahibi olup da gelip alan kişi yok" dedi.

Genelde vatandaşların 4 G'yi internet olarak gördüklerini kaydeden Ersungur, "4 G teknolojisi için telefon sattık. 4 G'yi insanlar genelde internet amaçlı görüyorlar. Bu yüzden telefonunu değiştirecek kişi sayısı azdır. 4,5G'de internetin çok hızlı olacağını biliyoruz. Tam olarak biz de bir şey göremedik ve biz de merakla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber