Zeki olmak için her gün 2 bardak süt içmek şart

Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, gelişme çağındaki çocukların yeterli miktarda süt içmesine mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde günde 2 bardak süt içilmesinin zeka gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2015 14:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Zeki olmak için her gün 2 bardak süt içmek şart

Sütün beyin ve sinir hücreleri oluşumu için gerekli olduğunu vurgulayan İnanç, protein, kalsiyum, fosfor gibi besin ögeleri ile B2, B6, B12 ve A vitaminlerinin çoğunun sadece sütte olduğunu dile getirdi.İnanç, sütün zeka gelişiminde de önemli rol oynadığının altını çizdi.

Prof. Dr. Neriman İnanç, "Süt, başta protein olmak üzere kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko gibi iskelet sistemimiz için gerekli olan tüm besin ögelerini içermektedir. Çocukların büyüme ve gelişme döneminde süt gerçek anlamda yaşamsal bir sıvıdır, çocuğun beyin gelişiminde ihtiyaç duyulan vitamin, iyot, çinko ve folik asit gibi vitamin ve mineraller sütün içinde bol miktarda bulunmaktadır" dedi.

İnanç, sütün içeriğinde yüzde 40'tan fazla besin ögesinin bulunduğunu, aynı zamanda içindeki yüksek su miktarıyla sıvı almayı çocuklar için zevkli hale getirdiğini vurguladı.

İnanç, düzenli içilen iki bardak sağlıklı sütün çocukların günlük mineral ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayabildiğinin altını çizerken, "Sütün içerisinde bulunan yağ, çok zengin bir enerji kaynağıdır ve esansiyel (mutlaka dışarıdan alınması gerekli) yağ asitleri ile A, D, E, K vitaminlerini de barındırması açısından önemlidir" diye konuştu.

Kahvaltıda düzenli içilen sütle okul başarısının da yükseldiğine dikkat çeken İnanç, "Okul döneminde kahvaltıda süt içen çocukların bilişsel performansının daha iyi olduğu, sütün soyut düşünce, kavramlaştırma, genelleme ve problem çözme gibi zihinsel faaliyetlerine olumlu etki yaptığı görülmüştür" ifadelerini kullandı.

Günde iki su bardağı içilen sütün, çocuklarda büyüme ve gelişmeyi hızlandırdığını söyleyen İnanç, sütün öğrenme, kavrama işlevlerine de olumlu etki ettiğini, güvenli besin olması açısından ambalajlı sütlerin tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber