Paralel yapının şehit polis üzerinden çirkin oyunu

Dün Cihan Haber Ajansı tarafından geçilen ve Mardin'de şehit olan polisin cebinden çıktığı iddia edilen 'vasiyetname' aile tarafından yalanlandı. Aile paralel basını suçladı.

Haber Giriş : 05 Eylül 2015 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel yapının şehit polis üzerinden çirkin oyunu

Mardin'in Dargeçit ilçesinde dün PKK'lı teröristlerin yaptığı bombalı saldırıda okul yangınına müdahale etmeye giden itfaiyeye eşlik eden zırhlı araçtaki 4 polis şehit oldu.

Sabah saatlerinde gelen 4 şehit haberi tüm Türkiye'yi yasa boğarken, paralel yapının haber ajansı CHA (Cihan Haber Ajansı) şehit polislerden Mehmet Akif Hatunoğlu'nun cebinden çıktığını iddia ettiği bir vasiyetnameyi yayınladı.

Mardin Valiliği'nden şehit polisin 'vasiyet belgesi' açıklaması

Yayınlanan belgeye göre Hatunoğlu devlete ateş püskürüyor ve şehit olursa hiç bir hükümet yetkilisini cenazesine gelmesini istemediğini ve çocuklarını da devlete emanet etmediğini söylüyordu.

YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Haberiyakala.com'un haberine göre; CİHAN'ın yayınladığı belge şehidin ailesi tarafından jet hızıyla yalanlandı. Şehit Mehmet Akif Hatunoğlu'nun amcasının oğlu olan Mehmet Hatunoğlu, facebook hesabından yaptığı açıklamada şehidin cebinden böyle bir belge çıkmadığını, olayın tamamen yalan olduğunu söyledi. CİHAN'a belgenin kaynağını sorduklarını ancak cevap alamadıklarını belirten Hatunoğlu mektubu yaynlar için "o mektubu g..ından sokup ağzından çıkaracağım" dedi.

İşte şehidin amcaoğlunun facebook'taki açıklamaları:

PARALEL VE ULUSALCI GAZETELER ÜZERİNE ATLADI

CİHAN'ın geçtiği habere paralel ve ulusalcı gazetelerin internet siteleri geniş yer verdi. Mardin'deki polis yetkililerinin şehit polisin şahsi eşyası arasında söz konusu bilgisayar çıktısı olmadığını belirtmesine, Adana'da bulunan babası ve eşinin de böyle bir vasiyetten haberdar olmadıklarını söylemesine rağmen haber bugün FETÖ'cü Zaman gazetesinde ve ulusalcıların Sözcü gazetesinde manşet oldu. Bugün, Taraf, Cumhuriyet ve Vatan gazeteleri de yalan habere geniş yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber