İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2005 Kamu Personel Tercih Kılavuzu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 14:58, Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019 11:26
2005 Kamu Personel Tercih Kılavuzu

2005
KAMU PERSONEL
TERCİH KILAVUZU

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Ankara

Bu Kılavuz "Kamu Görevlerine İlk defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" (R.G. 03.05.2002 tarihli ve24744 sayılı) hükümleri uyarınca, T.C. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının görüşleri de alınmak suretiyle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanmıştır.

2005-KPSS TERCİH FORMLARININ TESLİM EDİLME SÜRESİ: 05 - 15 Temmuz 2005
KILAVUZ VE TERCİH FORMU ÜCRETİ: 3,00 YTL
2004-KPSS YERLEŞTİRME ÜCRETİ: 5,00 YTL
(Bu Kılavuzda yer alan bütün ücretlere KDV dahildir.)

ADRESİMİZ
a) Ankara'da ÖSYM ile ilgili konularda danışma için:
ÖSYM Ankara Bürosu
Karyağdı Sokak No : 28
Aşağıayrancı / ANKARA

b) Başvurma, sınav ve sınav sonuçları konusunda adaylarca gönderilecek her tür dilekçe için:ÖSYM - SHB 06538 - Bilkent / ANKARA Faks: (312) 266 46 74
c) Resmi kurumlarca gönderilecek yazılar veya ÖSYM'yi bir bütün olarak ilgilendiren genel ve özel nitelikteki dilekçeler için:
ÖSYM Başkanlığı
06538 - ANKARA

d) Telefon Numaraları:
(312) 298 80 50 (Çok Hatlı Santral) ÖSYM

e) İnternet Adresi: http://www.osym.gov.tr
DİKKAT: 2005 Kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımına ilişkin bu kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organlarının kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebilir. Böyle durumlarda izlenecek yol, ÖSYM tarafından belirlenir ve kamuoyuna duyurulur.

2005 KAMU PERSONEL TERCİH KILAVUZU

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR
1.1 Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacak personelin seçme ve yerleştirme işlemleri, 03.05.2002 tarihli ve 24744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik? (bundan sonra Yönetmelik olarak adlandırılacaktır) ile düzenlenmiştir.
Yönetmelik, kamu görevlerine atanmanın sınav sonuçlarına göre yapılmasını öngörmüştür. Elinizdeki 2005 Kamu Personel Tercih Kılavuzu (bundan böyle Kılavuz olarak geçecektir) bu Yönetmelik hükümlerine göre hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Bu Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalarda 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (2004-KPSS) sonuçları geçerli olacaktır.

1.2 Yönetmelik, kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarını A ve B olmak üzere iki grupta toplamıştır. A Grubu Kadrolar, Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığının Kaymakam Adaylığı ve Dışişleri Bakanlığının Meslek Memurluğu kadrolarını kapsamaktadır. KPSS, A Grubu Kadrolar için bir eleme sınavı niteliğindedir. Kamu kurum ve kuruluşları, KPSS sonuçlarına göre çağırdıkları adayları, kendilerinin yapacakları giriş sınavı sonuçlarına göre atayacaklardır.

Bu nedenle, elinizde bulunan Tercih Kılavuzu A Grubu Kadrolar için değildir.

1.3 B Grubu Kadrolar, A Grubu Kadroların dışında alan kadrolardır. Yönetmelik, B Grubu Kadrolara yerleştirmenin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arafından yapılmasını öngörmüştür. Adaylar, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarını ve sözleşmeli pozisyonlarını bu Kılavuzdan seçecekler, Tercih Formunu bu Kılavuzdaki kurallara göre doldurarak teslim edeceklerdir.

1.4 Bu Kılavuzda adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarının ilk defa atama yapacakları boş kadroları ve sözleşmeli pozisyonları, bunların kontenjanlarını ve bu kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikleribulacaklardır. Adaylar, bu kadro ve pozisyonlardan istediklerini, 15'i geçmemek üzere tercih sırasına koyacaklar ve tercihlerini sırasıyla, Kılavuz ile birlikte kendilerine verilen Tercih Formuna yazıp kodlayacaklardır.

1.5 2004-KPSS sonuçlarına göre kamu kurum veya kuruluşlarının kadrolarına veya pozisyonlarına yerleştirilen ve atanan adayların, 2005-KPSS yerleştirme işlemleri için tercih yapma hakları bulunmamaktadır. Bu adaylar, 2005 Kamu Personel Tercih Formu ile yerleştirme işlemlerine başvurmuş olsalar bile yerleştirme işlemine alınmayacaklardır. Ancak, daha önce yerleştirmesi yapılmış, fakat ataması yapılamamış olanadayların, yerleştirildikleri kurumlardan alacakları bir resmi belgeyi, bu Kılavuzdaki ?Genel Amaçlı Dilekçe Örneği? ekinde, 15 Temmuz 2005 tarihine kadar ÖSYM'ye ulaştırmaları halinde, bu adaylar yerleştirme işlemlerine alınabileceklerdir. Bu resmi belgenin işleme konulabilmesi için yerleştirmenin yapılmış olduğu kurum veya kuruluşun bu belgede atama işleminin gerçekleşmediğini açık olarak belirtmesi zorunludur. Adaylar, daha önceki yerleşme durumlarını http://www.osym.gov.tr internet adresinden kontrol edebileceklerdir.

1.6 T.C. Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen kadroları bu Kılavuz kapsamı dışındadır. 2005 yılında atama yapılacak Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen kadroları bu Bakanlık tarafından ilan edilecek, başvurular bu Bakanlığa yapılacak ve Milli Eğitim Bakanlığına ait öğretmen kadrolarına yerleştirme de bu Bakanlık tarafından gerçekleştirilecektir.

1.7 Milli Eğitim Bakanlığı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan ve bu Kılavuz ile ilan edilen öğretmen kadrolarına 2004-KPSS sonuçlarına göre aynen B grubuna dahil kadro ve pozisyonlarda olduğu gibi yerleştirme yapılacaktır.

1.8 Bu Kılavuz ve Tercih Formu ÖSYM'nin ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin açacağı başvuru bürolarından 05 Temmuz 2005 tarihinden itibaren temin edilecek ve Tercih Formu doldurulduktan sonra bu merkezlere en geç 15 Temmuz 2005 Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edilecektir. Tercih Kılavuzu ve Tercih Formu ücreti 3,00 (üç) YTL'dir.

2. KADRO VE POZİSYON TERCİHLERİNİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER
2.1 Adayların,Tercih Formunu kullanarak B Grubu Kadrolardan ve sözleşmeli pozisyonlardan koşullarını karşıladıklarını Tercih Formuna yazabilmeleri için 2004-KPSS'ye girmiş ve bu sınavdan geçerli bir KPSS puanı almış olmaları gerekir.

2.2 A Grubu Kadrolara veya Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuran veya başvurmayı planlayan adaylar da, Tercih Formunu doldurarak bu Kılavuzdaki B Grubu Kadrolar ve sözleşmeli pozisyonlar için tercih yapabilirler.

2.3 Tercihlerin geçerli olabilmesi için Tercih Formlarının teslim edildiği tarihte, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. 15 Temmuz 2005 tarihinden sonra mezun olacakların tercihleri işleme alınmayacaktır.

2.4 Adayların boş kadrolara ve sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için Tercih Formunun kurallara uygun olarak doldurulması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

Kılavuzunu görebilmek için Adobe Reader 'ın sisteminize yüklü olması gerekmektedir.

Genel Bilgiler, Temel İlke ve Kurallar

TABLO-1. Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar ve Pozisyonları

TABLO-2.Önlisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar ve Pozisyonlar

TABLO-3 Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar ve Pozisyonlar

TABLO-1, TABLO-2 ve TABLO-3'te yer alan Kadro ve Pozisyonlar İçin Aranan Nitelikler ve Bu Niteliklerin Kodları

TABLO-4 Mezun Olunan Üniversite

TABLO-5A Mezun Olunan Lisans Programları

TABLO-5B Mezun Olunan Önlisans Programları

TABLO-5C Mezun Olunan Ortaöğretim Alanları

TABLO-6 2004 KPSS Öğrenim Düzeylerine Göre Puan Dağılımı

2005 Kamu Personel Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Genel Amaçlı Dilekçe Örneği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber