Türkiye genelinde gönüllü askerlik başvurusu

Adıyaman'da bir grup vatandaş, gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2015 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye genelinde gönüllü askerlik başvurusu

Adıyaman'da bir grup vatandaş, gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Adıyaman Askerlik Şube Başkanlığı önünde toplanan grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Grubu görünce dışarıya çıkan Personel Albay Davut Kulalar, burada yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle çok sayıda vatandaşın gönüllü askerlik başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Asil milletin kahraman ve duyarlı evlatlarının taleplerinin kendilerinin motivasyonunu artırdığını ifade eden Kulalar, şunları kaydetti:

"Bu ulvi talepler nedeniyle kendilerine teşekkür ederiz. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki kahraman personelimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için terör örgütleriyle mücadelesini sürdürmektedir. Kendisine verilen her türlü görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş, bundan sonra da tarihine ve kendisine yakışır bir şekilde yerine getirebilecek güçtedir. Sizler gibi vatandaşlarımız olduğu sürece emin olun PKK bu ülkede hiçbir şey yapamayacaktır, eninde sonunda kahrolacaktır."

Kulalar, halkın bu desteğinin kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

Vatandaşlardan Abuzer Arslan ise Kürt vatandaşı olarak ülkeyi bölmek isteyenlere karşı askerlik vazifelerini yapmalarına rağmen tekrardan gönüllü olarak başvurduklarını belirtti.

Şehit haberlerinin kendilerini derinden yaraladığını vurgulayan Arslan, "O yüzden biz de diyoruz ki, gönüllü olarak yazılacağız. Göze göz, dişe diş. Ne istiyorlarsa aynısını yapacağız" ifadelerini kullandı.

İbrahim Ekici de terör saldırılarından dolayı sabırlarının taşıdığını dile getirdi.

Kalabalık daha sonra Albay Kulalar'a, yanlarında getirdikleri Türk bayrağını teslim etti.

Daha sonra Askerlik Şube Başkanlığına geçen grup, topluca gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

AYDIN

Nazilli Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, terör olaylarının ardından askere alınmaları için ilçedeki askerlik şubesine başvurdu.

Nazilli Cumhuriyet Kadınları Derneği üyesi 10 kadın, Nazilli Askerlik Şubesi'ne gönüllü askerlik için müracaat etti.

Başvuru sonrası gazetecilere açıklama yapan dernek başkanı Hikmet Çiçek, Hakkari'de dün yapılan terör saldırısının ardından sabaha kadar uyuyamadıklarını, sabah da askere gitmek için başvuru kararı aldıklarını belirtti.

Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini kaydeden Çiçek, şöyle konuştu:

"Dün Dağlıca'da yaşanan terör olaylarının ardından artık canımıza tak etti. Sabaha kadar uyuyamadım. Dernek üyesi arkadaşlarımı arayarak, 'askere gidelim' fikrimi kendilerine aktardım. Onlar da bu düşüncemi destekledi. Askerlik için başvuruda bulunduk. Ancak, maalesef böyle bir şey yokmuş. Bizi askere kabul etmediler. Sadece bir teşekkürle yetindik. Biz askerimizin yanında olmayı her zaman istiyoruz."

ANKARA

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde aralarında kadınların da olduğu grup, silah altına alınmak için askerlik şubesine başvurdu.

Beypazarı Askerlik Şube Başkanlığı önünde toplanan grup, ellerindeki Türk bayrakları ile terör saldırılarını protesto etti.

Gruptakiler, terör örgütü PKK'nın saldırılarına karşı koymak ve terörle mücadele için askere alınmalarını istedi.

Askere gitmek üzere başvuruda bulunan Ali Pekmezcioğlu, grup adına askerlik şubesine yazdıkları dilekçeyi okudu.

Pekmezcioğlu, "Son günlerde artan terör olayları, aziz vatanımıza yapılan bu saldırılar, her gün gencecik fidanlarımızın toprağa düşüşü, herkesi olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. PKK'nın canına ot tıkamak, şehit ve gazilerimizi yalnız bırakmamak için hemen askere alınmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Meryem Elif Ünal da terör örgütüyle mücadele etmek için askere gitmek istediğini söyledi.

BOLU

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristler tarafından şehit edilen 16 asker için Bolu'da gıyabi cenaze namazı kılınırken, 200 vatandaş askere gitmek için Askerlik Şubesi'ne dilekçe verdi.

İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan Tabaklar Cami'inde toplanan 200 kişi, terör olaylarına tepki gösterdi. İkindi namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Adem Evcil, BBP İl Başkanı Mahmut Alan, Kamu-Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Evcil'in yaptığı basın açıklaması sonrası grup yürüyerek Bolu Askerlik Şubesi'ne gitti. Vatandaşlar, askere gitmek istediklerini belirten dilekçeyi Askerlik Şubesi yetkilisine vererek olaysız şekilde dağıldılar.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bir grup vatandaş, ilçe askerlik şubesine giderek askerlik başvurusu için dilekçe verdiler.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ilçe caddesinde Türk bayraklarıyla slogan atarak askerlik şubesinin önüne geldiler. Daha sonra grup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dilekçelerini verdiler.

Vatandaşlardan Semih Erdem, "Bugün buraya askerlerimize ve polislerimize destek olmak için toplandık. Bu vatan kolay elde edilmedi vatanımız bizim canımızdan, her şeyimizden önemlidir. Bunun içindir ki dilekçelerimizi vererek devletimizin ve milletimizin her zaman emrindeyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber