Roche, bir hafta süreyle ücretsiz kanser ilacı dağıtacak

Haber Giriş : 17 Eylül 2006 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Roche, geri ödeme listesinden çıkarılan "Neupogen" adlı kanser ilacının listeye geri alınması için başvururken, tedavilerin aksamaması için, 18 Eylül'den itibaren bir hafta süreyle sağlık kuruluşlarına ücretsiz verme kararı aldı.

Roche'dan yapılan açıklamada, geri ödeme listesinden firmanın "Neupogen" adlı ilacının da çıkarıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bizim için sürpriz olmuştur. Ancak yetkililerin iyi niyetine ve bilimsel yaklaşımına duyduğumuz derin inancımızı ve güvenimizi korumaya devam ediyoruz" denildi.

Durumun kamu yararını en üst düzeyde sağlayacak şekilde yeniden gözden geçirileceğinden emin olarak, ilgili kamu kuruluşları nezdinde ilacın tekrar geri ödeme listesine alınması amacıyla girişimde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yeniden değerlendirme sürecinin belirli zaman gerektirdiğinin farkındayız. Roche kansere karşı savaşta dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer almaktadır. İhtiyaç duyan kişilere imkanlarımızın tümünü kullanarak yardım ve destek sağlamayı temel ilkelerimizden biri ve ahlaki zorunluluğumuz olarak görüyoruz. Bu nedenle, Sağlık Bakanlığı'nın mutabakatı ile 18 Eylül 2006'dan itibaren bir hafta süresince 'Neupogen' adlı ilacı hastaların tedavilerinin aksamaması amacıyla, ilgili tüm sağlık uzman ve kurumlarına ücretsiz olarak sağlamaya karar vermiş bulunuyoruz."

HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber