MEB: Sanayici okulunu geri alıyor haberi uydurma

"Bakanlığımızın, sanayicinin beklediği eğitimi veremediği gerekçesiyle Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin okulu geri almak istediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır"

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Eylül 2015 16:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB: Sanayici okulunu geri alıyor haberi uydurma

09.09.2015 tarihinde Cihan Haber Ajansı'nda; 10.09.2015 tarihinde ise Meydan, Taraf, Bugün ve Millet gazetelerinde "MEB Eğitimde Yetersiz Kaldı! Sanayici Okulunu Geri Alıyor" ve benzeri başlıklarla yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Cihan Haber Ajansı kaynaklı haberler, Bakanlığımıza yönelik yürütülen dezenformasyon kampanyasının devamı niteliğinde olan uydurma haberlerdir.

Söz konusu haberde konu edilen okul, Antalya Valiliği ile Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmış, okulda 10 meslek alanında bin 150 öğrenciyi hem yükseköğretime hem de mesleğe hazırlayan programlar başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Ayrıca organize sanayi bölgelerindeki meslek liselerinde uygulanan öğretim programları, işgücü ihtiyaç analizi, meslek standartları ve ulusal yeterlilikler esas alınarak alan öğretmenleri, üniversiteler ve sektör temsilcileri ile birlikte hazırlanıp uygulanmaktadır.

Adı geçen okul; Bakanlığımızın organize sanayi bölgelerindeki okulları desteklemek amacıyla öğrenci başına 4 bin 500 lira ile 5 bin 500 lira arasında değişen teşvik uygulamasından yararlanmak için başvurmuştur. Söz konusu haberde yer alan Bakanlığımızın sanayicinin beklediği eğitimi veremediği gerekçesiyle Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin okulu geri almak istediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber