Sosyal Güvenlik Kurumu'na Birol Aydemir en güçlü aday

Haber Giriş : 18 Eylül 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı için en güçlü aday Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir. Kulislerde Aydemir'in atanması için hükümette mutabakat oluştuğu belirtilirken, konuyla ilgili kararnamenin de kısa süre içinde Cumhurbaşkanlığı'na gönderileceği konuşuluyor. Aydemir'in adı daha önce Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı için de geçmişti.

Sosyal güvenlik reformunun çatı örgütü olması öngörülen ve SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'nı bünyesinde toplayacak olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Başkan Vekili Tuncay Teksöz, geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. Sosyal güvenlik reformunu hazırlayan ekibin başında olan Teksöz'ün istifasında, bakanlık bürokrasisiyle yaşadığı sorunların etkili olduğu belirtilmişti. Yetkililer sosyal güvenlik reformunun 2007 yılı itibariyle uygulamaya geçeceğini belirtirken, bu nedenle kurum başkanlığına kısa süre içinde atama yapılması kararı alındığı vurguluyor.

Hükümete yakın kaynaklar, Aydemir'in ismi konusunda bir mutabakat oluştuğunu ve konuyla ilgili kararnamenin kısa süre içinde Cumhurbaşkanlığı'na gönderileceğini belirtiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı için adı geçen Birol Aydemir'in Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanması da gündeme gelmişti. Hükümet, Aydemir ve Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı, Al Baraka Türk Genel Müdürü Ahmet Büyükdeniz'in de Merkez Bankası Başkanlığı'na atanması için kararname hazırlamış, ancak hazırlanan kararname Köşk'ten geri dönmüştü.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı için adı geçen Birol Aydemir 1966 yılı doğumlu. Aydemir, 1987 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye mezunu. Aynı yıl Kalkınma Bankası İktisadi Analiz ve Araştırmalar Müdürlüğü Uzman Yardımcısı olarak kamuda göreve başladı, gümrük müfettişi yardımcılığının ardından DPT'de İktisadi Planlama Genel Müdürlüğü'nde uzman yardımcısı oldu. ABD'de, University of Delaware'de ekonomi yüksek lisansı yaptı. 2001 Aralık ayında Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğü Finansman Dairesi Başkanı, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılının aralıkta ise müsteşar yardımcısı oldu.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber