Seminer sonrası idari izinde ek ders ödenecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Eylül 2015 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seminer sonrası idari izinde ek ders ödenecek mi?

Öğretmenlerin seminer çalışmaları sonrasında idari izinli sayılmaları gerektiğini "MEB, seminer sonrası için idari izin yazısı çıkarmalıdır" başlıgı ile haberleştirmiştik.

MEB, seminer sonrası için idari izin yazısı çıkarmalıdır

Öğretmenlerin seminer sonrası okullar açılana kadar idari izinli sayılacaklarına dair MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamayı "Öğretmenler okullar açılana kadar idari izinli sayılacak" başlıgı ile haberleştirmiştik.

Öğretmenler okullar açılana kadar idari izinli sayılacak

Peki Seminer sonrası idari izinde ek des ödenecek mi?

Ders yılı 28 Eylülde başlayacağından bu idari izinli günlerde ek ders ödemesi yapılamaz. Çünkü idari izinli sayılan günlerde öğretmenlerin eğitim öğretim faaliyeti olmadığından ek ders karşılığı bir görevi bulunmamaktadır.

23 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2016 ve 2017 yılına ait düzenlemeleri içeren toplu sözleşme mutabakatındaki "Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller" başlıllı 2. maddesinde yer alan düzenleme; ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmasına yönelik düzenlemedir.

İşte o madde;

"Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller

Madde 2- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar."

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi 28 Eylül 2015 olarak değiştirildiğinden öğretmenlerin seminer sonrası idari izinli sayıldıkları günlerde herhangi bir eğitim öğretim faaliyeti bulunmadığından öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmayacaktır.

Mevzuat, "İdari izinli günlerde ek ders ödenir." dememektedir. Mevzuat; "Ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlere ek ders ödemesi yapılır" demektedir.

Öğretmenler idari izinli sayılmasaydı mevzuat gereği okullara gelmek zorunda kalacaklar fakat herhangi bir görevi olmayacağı için karşılığında da ek ers ödemesi yapılmayacaktı, bu durumun önüne geçmek için Haziran ayında da yapıldıgı gibi öğretmenler idari izinli sayılmışlardır. Bu sorunun çözümü için mevzuatta değişiklik yapılması gerekmektedir.

Öğretmenlerin seminer çalışmalarında yaşanılan tarih sorununu çözmek için önerdiğimiz mevzuat değişikliğini "Seminer mevzuatı değiştirilmelidir" başlıgı ile haberleştirmiştik.

Seminer mevzuatı değiştirilmelidir

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber