Öğrenciler, kadro fazlası diye geri alınan öğretmen için gösteride bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2006 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, öğretmenleri norm kadro fazlalığı nedeniyle geri çekilen Mithat Paşa İlköğretim Okulu 5-C sınıfı öğrencileri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde aileleri ile eylem yaptı.

Ellerinde çeşitli pankartlar ve dövizler taşıyan öğrenciler, sloganlar atarak, öğretmenlerinin görevine devam etmesini istediler.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenci ve veliler adına konuşan Çetin İşbulan, eğitim-öğretimde kesinti olmaması gerektiğini belirterek, "Çocuklarımız bu öğretmene alışmıştı. En azından ilk kademeyi bitirene kadar aynı öğretmenin ders vermesini istiyoruz. Öğretmen değişikliği, çocuklarımızın okula gitme ve öğrenme isteğini olumsuz etkiler" dedi.

Sınıf öğretmeni Şahsene Çayırcı'nın 5-C sınıfında görevini sürdürmesi için veliler olarak imza topladıklarını belirten İşbulan, Milli Eğitim Müdürlüğünün, öğrencilerin isteğini geri çevirmeyeceğini umduklarını söyledi.

Öğrencilerden Yağmur Aktay ise öğretmenlerini çok sevdiklerini belirterek, "Öğretmenimizi bizden ayırmayın" diye gözyaşı döktü.

Çocuklar, daha sonra çeşitli sloganlar atarak, beraberindeki velileri ile Milli Eğitim Müdürlüğü binasına gittiler, topladıkları imzaları teslim ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber