Hava sıcaklığı nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığı Marmara'da hissedilir derece olmak üzere batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2015 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava sıcaklığı nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Konya, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz, Çankırı, Çorum, Çanakkale çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının Marmara'da hissedilir derece olmak üzere batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz, Çankırı, Çorum, Çanakkale çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber