Bakan Gürcan'dan engellilere 'ofis' desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan, bakanlığa bağlı merkezlerde kalan engellilerin yaptıkları el işi ürünlerini satabilmeleri için ofis kurulması talimatı verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2015 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Gürcan'dan engellilere 'ofis' desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, bakanlığa bağlı merkezlerde kalan engellilerin yaptıkları el işi ürünlerini satabilmeleri için ofis kurulması talimatı verdi.

Bakanlık'tan alınan bilgiye göre Gürcan, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki engellilere ziyarette bulundu.

Ziyaret sırasında merkezle ilgili bilgi alan Gürcan, el sanatları, dokuma, batik ve ahşap boyama atölyelerini gezdi. Engellilerle meyve sabunu, iğne ardı ve boncuk süslemeleri yapan Gürcan'a, seramik atölyesini ziyareti sırasında kaftan figürlü bir vazo hediye edildi.

Yapılan ürünleri çok beğendiğini belirten Bakan Gürcan, engellilerin yaptıkları el işi ürünleri satabilmeleri için ofis kurulması talimatı verdi.

Merkezde bulunan reviri de gezen ve buradaki hastalarla yakından ilgilenen Gürcan, engelli gençlerin yaşadığı evleri de ziyaret etti. On iki engelli genç kızın birlikte kaldığı eve giren Gürcan, kızlarla sohbet etti, sıkıntılarını dinledi. Gürcan, engelli gençlerin Bakanlığa gelme isteğine de olumlu yaklaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber