İÜ'den 'çıkarılan öğrenci' açıklaması: Ceza tek eylemden verilmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2006 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, 10 öğrenci hakkında verilen "okuldan çıkarılma" disiplin cezasının, tek bir eylem nedeniyle verilmediğini bildirdi.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan haberler nedeniyle kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirmek amacıyla açıklama yapmaya gerek duyulduğu belirtildi.

Tüm üniversitelerde olduğu gibi İÜ'de de öğrencilerin disiplin işleri bakımından Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne tabi olduğu anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yükseköğretim kurumundan çıkarma' disiplin cezası verilen 10 öğrencimiz sadece tek bir eylem nedeniyle açılan disiplin soruşturması sonucunda çıkarılmış değillerdir. Söz konusu öğrencilere bu ceza verilirken; üniversitemizin muhtelif alanlarında değişik tarihlerde izinsiz afiş asmak, bu afişleri toplamak isteyen güvenlik görevlilerine hakaret ve tehditte bulunmak, darp etmek, üniversitemiz öğrencisi olmayan kişilerle birlikte güvenlik görevlilerine kimlik kontrolü ve üst araması yaptırmadan zorla birimlere girmeye çalışmak, kapı kırmak vb. gibi eylemlere katılmaları, çeşitli disiplin cezaları almalarına rağmen aynı ve benzer eylemleri ısrarla sürdürmeleri nedeniyle haklarında açılan disiplin soruşturmaları sonucunda önerilen diğer disiplin cezaları da göz önünde tutulmuştur."

SUÇUN TEKERRÜRÜ

Üniversite Disiplin Kurulu'nun 18 Ağustos 2006 tarihli toplantısında, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin "Disiplin Suçunun Tekerrürü" başlıklı 12. maddesi gereğince bu öğrencilerin daha önce katıldıkları eylemlerin ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirildiği vurgulanan açıklamada, "Anılan yönetmeliğin 'Karar' başlıklı 28. maddesi ile yetkili kılınan kurulca bu 10 öğrenciye 'Yükseköğretim Kurumu'ndan Çıkarma' disiplin cezası verilmesi uygun

görülmüştür" denildi.

Açıklamada, bu öğrenciler dışında, söz konusu eylemlere katılan bir çok öğrencinin de aynı soruşturma kapsamına alındığı, ancak ağırlaştırıcı nitelikte daha önce almış oldukları başka disiplin cezaları bulunmadığından haklarında okuldan çıkarma cezasından farklı disiplin cezalarının uygun görüldüğü ifade edildi.

Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası alan öğrencilerin cezalarının yasal hükümler çerçevesinde tebliğ edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber