Erdoğan'dan memura 2.32 enflasyon farkı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümette sıkıntı yaratan memura enflasyon farkı konusunda son sözü Başbakan Tayyip Erdoğan söyledi. Erdoğan'ın talimat vermesi üzerine memura 2.32 oranında enflasyon farkı ödenmesine ilişkin kararname bakanların imzasına açıldı.

Hükümet adına memurlarla maaş zammı pazarlığını yürüten Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in gündeme getirdiği, ancak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın karşı çıkmasıyla enflasyon farkı konusunda hükümet içinde yaşanan sıkıntı tatlıya bağlandı.

ERDOĞAN DEVREDE:

Erdoğan'ın devreye girerek, bu konuda Şahin'den yana tavır alıp, "ödenecek" demesi üzerine, memura 1 Temmuz'dan itibaren 2.32 oranında enflasyon farkı ödenmesine ilişkin kararname Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Bakanlar Kurulu'nun toplanmaması nedeniyle de bu konudaki kararnamenin imzalarının bir an önce tamamlanabilmesi için de imza kartonu bakanlar arasında elden dolaştırılmaya başlandı.

HAFTABAŞINA YETİŞECEK:

Başbakan Yardımcısı Şahin, imzaların en geç önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanacağını söyledi. "Ben dün (önceki gün) imzaladım, imzaların da yarısı tamamlanmıştı, imza kartonu elden dolaştırılıyor" dedi. Şahin, "En kısa sürede memurlarımıza 1 Temmuz'dan itibaren farklarıyla birlikte ödenecek. Uzlaştırma Kurulu da 2.32 olarak ödenmesini öngörmüştü, o şekilde imzaya açıldı, hafta başına kadar yetişir" dedi.

UZLAŞTIRMA ÖNERİSİ:

Memurlara önümüzdeki yıl için yapılacak maaş zammına ilişkin de, "Yarın (bugün) konfederasyon ve sendika temsilcileriyle bir araya gelip, uzlaştırma kurulunun önerisini birlikte değerlendireceğiz" dedi. Uzlaştırma Kurulu'nun önerisinin bütçeye 3 katrilyona yakın ek yük getirdiğine de dikkat çeken Şahin, "onun karşılanması zor görünüyor. Karşılamanın tek bir yolu var, yatırımlardan o kadar parayı alıp personel giderleri faslına aktarmaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber