Öğrenci sayısı 70'ten az olan liseler kapatıldı

Haber Giriş : 20 Eylül 2006 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci sayısı 100'ün altına düşen liseleri incelemeye alan Milli Eğitim Bakanlığı, valiliklerin kapatılması yönünde teklif yaptığı 15 ildeki 44 genel liseyi kapattı.

Bu liselere yeni öğrenci alınmazken, öğrencisi başka okullara nakledilebilecek okullar tamamen, nakledilemeyecekler ise kademeli olarak eğitim öğretimini sona erdirecek. Bakan Hüseyin Çelik, bu sene 90 genel lise, 22 Anadolu lisesi ve 7 fen lisesi açtıklarını belirterek, ?3,5 yılda 500'den fazla lise açtık. Yani kapatılması gereken yerdeki okulu kapatıyor, açılması gereken yerde de açıyoruz.? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci sayısının 100'ün altında olan genel liseleri mercek altına aldı. Öğrenci sayısı ilerleyen yıllarda da artmayacağı kesinleşen liselerin kapatılması kararlaştırıldı. Haziran ayında valiliklere, ?ilinizdeki öğrenci sayısı 100'ün altında bulunan liselerle ilgili en az iki ilköğretim müfettişi görevlendirerek inceleme yapın' talimatı veren Milli Eğitim Bakanlığı, ?eğitim-öğretim faaliyetine kademeli olarak son verilmesinde yarar görülen liselerin' bakanlığa bildirilmesini istedi.

Yapılan teftişlerden sonra, Türkiye genelinde 164 liseyle ilgili bakanlığa rapor gönderen valilikler, bunlardan 44'ünün kapatılmasını istedi. Valilikler genellikle öğrenci sayısı 50'nin altında kalan liselerin kapatılması yönünde teklif yaparken, kapanan liselerin 14'ünde 50 ile 70 arasında öğrenci bulunuyor. Öğrenci sayısı 60-70 civarında olup da valiliklerce, liselerin 4 yıla çıkarılması nedeniyle önümüzdeki yıllarda öğrenci gelmesinin beklendiği belirtilen liseler kapatılmadı.

Bakan Hüseyin Çelik, kapanan okullardaki mevcut öğrencilerin veli taleplerinin de dikkate alınarak herhangi bir hak kaybına meydan verilmemesini istedi. Çelik, bu okullardaki öğretmen, personel, ve dokümanların valiliklerce uygun görülen okullara nakledilmesi talimatı verdi

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber