Bakan Şahin: Sendika başkanları politikacı olmuş

Haber Giriş : 20 Eylül 2006 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikalarının, memurların sırtından siyaset yaptığını kaydeden Bakan Şahin, 'Sendika başkanları politikacı olmuşlar. Sendikal mücadele değil, ideolojik sendikacılık yapıyorlar' dedi

Uzlaşma Kurulu'nun hazırladığı öneriyi yüksek bulan hükümet, 2007 yılı memur maaş zamlarını görüşmek üzere Perşembe günü sendika temsilcileriyle tekrar biraraya gelecek. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, görüşme öncesinde Yeni Şafak'a önemli açıklamalar yaptı. Toplu sözleşmelerde verdikleri hesabı değiştirecek bir durum olmadığını kaydeden Şahin, 'Bütçeye yeni bir para gelmedi. Ben ne padişahım, ne de ulufe dağıtıyorum. Milletin parasını millet için dağıtacağım' dedi. 'Memur aç' sözüyle memura hakeret edildiğini öne süren Şahin, 'Açlıktan kaç memur öldü?' diye konuştu. Sendika başkanlarının mitinglerde Başbakan ve hükümet hakkındaki ağır sözlerine tepki gösteren Şahin, 'Sendika başkanları politikacı olmuşlar. Sendikal mücadele değil, ideolojik sendikacılık yapıyorlar' dedi.

Uzlaştırma Kurulu, düşük maaşlı memurlar için yüzde 6+6, yüksek maaşlı memurlar için yüzde 5+5 zam oranını ve ek ödeme almayan memurlara da 50+20 YTL iyileştirme yapılmasını önerdi. Bu zammı yüksek bulan hükümet, konuyu Bakanlar Kurulu'nda yeniden ele alacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber