AK Parti'de gündem seçim, sürpriz olabilir

Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul, 1 Kasım'daki milletvekili adaylarına son şeklini veriyor. Kurul, hafta boyunca illeri tek tek masaya yatırırken, listelerde sürprizlerin yaşanabileceği ifade ediliyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Eylül 2015 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'de gündem seçim, sürpriz olabilir

Şerife Güzel

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul, milletvekili aday listeleri üzerindeki çalışmalarını dün kesintisiz mesai ile sürdürdü. Pazartesiden bu yana gece geç saatlere kadar listeler üzerinde çalışan AK Parti üst kurulu, dün dışarıyla tüm bağlantısını keserek listelere yoğunlaştı. Alfabetik sırayla illeri görüşen üst kurulun, İstanbul'u sona bıraktığı öğrenildi.

SP HAREKETLİLİĞİ

Üst kurulun liste mesaisi devam ederken, daha önce 20 milletvekilinde ısrarıyla kesilen SP görüşmelerinde de son gün yeniden hareketlilik yaşandı. SP ile AK Parti heyeti, tekrar bir araya gelmeye karar verdi. Yapılan değerlendirmede SP, 20 vekil ısrarından geri adım atarken, görüşmeler gece boyu sürdü. SP kurmayları, 10'un üzerine çıkmaları durumunda uzlaşmanın mümkün olabileceği mesajını verdi. AK Parti'de de sayının 6 olabileceği belirtildi. SP ile uzlaşmaya varılması durumunda İstanbul ve Konya'nın yanı sıra Güneydoğu'da daha önce projeksiyonu çıkartılan illerden SP kökenli isimlerin AK Parti listelerine konulabileceği belirtildi.

SÜRPRİZ ZİYARET

Bu arada seçim hükümetinde MHP'den Başbakan Yardımcısı olarak yer alan Tuğrul Türkeş de, üst kurul çalışmalarının devam ettiği sıralarda Başbakan Davutoğlu ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Türkeş, Başbakan'la 40 dakikalık görüşmesinin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Devlet işi için" Genel Merkez'e geldiğini ifade eden Türkeş, AK Parti'den aday olup olmayacağı sorularına, "Niye böyle bir soruya cevap vereyim. Devletin işi vardı. Başbakan yardımcısıyım. Başbakan'a arz etmem gerekiyordu arz ettim gidiyorum" demekle yetindi.

KARGO İLE CEVAP

Tuğrul Türkeş, MHP'den ihraç sürecine de, "MHP'den bana kargo ile ihraç kararı geldi. Sağolsunlar, kendilerine kargo ile medya ile cevap vereceğim. Usulsüz yazışma ile kimseyi atamazlar. Merkez Disiplin Kurulu yetkisizdir. Ben milletvekili olarak anayasal görevi üstlendim ancak TBMM grup disiplin kurulu karar verir. Genel Başkanın, 'Sinirlendim attım' demesi mümkün değil. MYK kararı olması lazım. Öfkeyle kalkan zararla oturur" resti çekti.

BUGÜN?SAAT 17.00 SON

Milletvekili aday listeleri üzerindeki çalışmalar bugün de sürecek. Saat 17.00'ye kadar listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber