AYM anadilde savunma başvurusunu reddetti

Anayasa Mahkemesi, "silahlı terör örgütü üyesi olmak, propagandasını yapmak ve görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından mahkum edilen İlhan Bayar'ın, anadilde savunma hakkının engellenerek adil yargılanmadığı iddiasını kabul edilemez buldu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2015 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM anadilde savunma başvurusunu reddetti

TÜRKER KARAPINAR Ankara

Kararda, Bayar'ın, 25 Ekim 2011'de gözaltına alındığı, soruşturma ve kovuşturma sürecinde kimi zaman Türkçe savunma yapmak istemediğini belirterek susma hakkını kullandığı, kimi zamanda ana dilinde savunma yapmak istediğini beyan ettiği, ancak tercümandan yararlanma talebinin reddedildiği belirtildi. Bayar'ın mahkemeye Türkçe yazdığı dilekçeleri sunduğu ve temyiz taleplerini Türkçe yaptığı kaydedilen kararda, "Mahkeme, Bayar'ın Türkçe'yi konuşup anladığı ve meramını tam olarak ifade ettiği, mensup olduğu etnik dilde savunma hakkı talebinin hukuki ihtiyaca dayanmadığını belirterek reddetmiştir" denildi.

Türkçe dışında sanıklara kendilerini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde savunma hakkının getirildiği 2013 yılındaki yasal değişiklikten önce de Bayar'ın ana dilde savunma yapma talebini mahkemeye ilettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber